https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tim en Ewoud strijden voor eigen vakantiehuis op VTM: “Leve DobbitTV op YouTube”

Ewoud en Tim gaan de uitdaging aan.© VTM
Ewoud en Tim gaan de uitdaging aan.© VTM
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag 5 juli gaan vijf koppels met elkaar de strijd aan in een gloednieuw VTM-programma. De hoofdprijs? Een eigen vakantiehuis. Alleen moeten ze dat zélf verbouwen, met materiaal dat ze winnen door survivalopdrachten. Ongetwijfeld het duo dat de reeks zal kleuren: Tim Van Peteghem en Ewoud Timmermans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vakantiehuis for Life. Dat is de titel van het gloednieuwe VTM-programma waarin vijf koppels een bijzonder avontuur aangaan: de strijd om een eigen vakantiehuis. Zo ook een Ewoud en Tim uit Damme. Ewoud Timmermans (39) werkt in het dagelijks leven als orthopedisch verstrekker. Hij ontwikkelt protheses en steunzolen. Zijn partner Tim Van Peteghem (37) runt met twee vennoten eventkantoor MeetMarcel.

Handigheid

“Het was een kameraad van ons, die tijdens een etentje vertelde dat hij een oproep had gezien”, aldus Ewoud. “Mijn aperitief was nog niet op, of we waren al ingeschreven. Of we handig zijn? Mijn job vereist wel een zekere handigheid, en Tim is dan weer de man van kadertjes en gordijnen ophangen. We zijn niet het soort mensen dat hun living gaat uitbreken en alles zelf gaat plamuren. We nemen eerder de afwerking voor onze rekening.” “Eerlijk gezegd, dachten we dan ook dat het meer de decoratieve richting zou uitgaan. Niet dat we elektriciteit zouden leggen of een douche installeren”, aldus Tim. “Zeker omdat daar nog survivalopdrachten bij kwamen. Ik heb hoogtevrees en claustrofobie. Drie keer raden wat er op het programma stond? (lacht)

Back to basics

Al was de grootste uitdaging waarschijnlijk het verbouwen op zich. “Leve DobbitTV op YouTube”, lacht Tim. “En veel mensen vragen of het ook een relatietest was, maar integendeel eigenlijk. Tim heeft in normale omstandigheden een hele drukke job, dus het was fijn om een maand lang zoveel tijd samen te spenderen. Vooral omdat het verstand op nul was, en gáán.” Ewoud knikt. “’s Morgens opstaan, ontbijten en er dan invliegen tot rond 23 uur of later, en daarna je bed in. Je scrolt al eens door online nieuwssites, maar voor de rest is er geen tv of andere afleiding. Echt back to basics.”

Ik heb hoogtevrees en claustrofobie. Drie keer raden wat er op het programma stond?

Soms was het iets te veel back to basics. “Dan braken we de keuken uit en stelden we ‘s avonds vast dat we nog eten moesten klaarmaken”, aldus Tim. “Maar een blik worstjes in de microgolf deed ook al veel. En afwassen? Dat deden we dan maar in de douche. (lacht) Om maar te zeggen: we hebben veel gelachen. En gevloekt. Want je wil niet weten hoeveel een sifon kan lekken. Na de 36ste keer heb je echt iets van: ze kunnen dit vakantiehuis steken waar de zon niet schijnt.” (lacht)

Of de twee een eigen vakantiehuis winnen, ontdekken we dus straks. “Het stond niet zozeer op onze bucketlist, maar wel sinds corona. Toen de ouders van Tim een huisje huurden in de Ardennen, waren we meteen fan. We hebben ook al een paar keer een afgelegen hutje gehuurd. Geen tv, amper wifi en ‘s avonds gezelschapsspelletjes spelen, alleen of met vrienden… Héérlijk.”

Vakantiehuis for Life, vanaf maandag 5 juni om 22 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.