Thao Maerten (11) uit Houthem te zien in populaire Franse televisiereeks

Thao is erg blij met de kans.© CL
Thao is erg blij met de kans.© CL
Christophe Lefebvre

Komen is een broedplaats voor jong talent. Nadat eerder dit jaar Thylian verscheen in een muziekclip, is het dit keer de beurt aan de 11-jarige Thao Maerten uit Houthem. Hij is vanaf vandaag te zien in de populaire reeks HPI op de Franse nationale zender TF1. “En binnenkort ben ik te zien in een spot van Amazon en speel ik een rol in een reeks voor het Belgische RTBF” lacht de piepjonge acteur.

Vanuit Komen-Waasten werd deze week massaal afgestemd op TF1, de voornaamste Franse nationale TV zender. Alle ogen waren gericht op de prestaties van Thao Maerten, die er zijn opwachting maakte in HPI, een nieuwe en erg prestigieuze reeks die op lovende recensies kon rekenen.

“Ik ben altijd al graag bezig geweest met acteren” pronkt het jonge talent. “Het is vooral mijn mama die mijn castings bekijkt en erop toeziet dat alles een wat ordentelijk verloopt. Ik was dan ook dolblij toen ik voor deze productie werd opgepikt.”

Helemaal in zijn sas

De jongeman trok voor vijf dagen naar Rijsel, pal over de Franse grens, waar hij kennis maakte met de wereld van professionele acteurs. “Ik was al een paar keer verschenen als figurant maar deze keer kreeg ik mijn eigen tekst” gaat hij verder.

“Er was zelfs sprake van improviseren maar ik voelde er me volledig in mijn sas. Dergelijke productiehuizen houden ook rekening met mijn leeftijd want ik kreeg er een kinder-coach toegewezen. Iemand met heel wat ervaring die me wegwijs maakte in het overweldigend decor. In Rijsel hadden ze een volledige ruimte omgebouwd tot politiekantoor en dat was best wel indrukwekkend.”

Open deuren

HPI pakt uit met enkele kleppers van acteurs, namen waarvoor heel wat hoofden gaan draaien. “Maar die waren eigenlijk allemaal erg ‘cool’ en aanspreekbaar hoor” lacht de tiener. “Ik voelde me er helemaal thuis en in geen tijd vond ik mijn weg op de set. Het was een gouden kans die ik heb gekregen en het opende meteen heel wat deuren voor mij.”

“Amazon heeft een reclamespot ingeblikt en daar mocht ik ook in acteren en zelfs voor de Belgische, Franstalige zender RTBF werd ik al ingeschakeld. Mocht ik dit uiteindelijk als loopbaan kunnen uitbouwen, dan is dat helemaal top. Nu gaat mijn aandacht vooral naar school, iets wat ik perfect met acteren kan combineren.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten