Stijn en Nuria, het ‘oerkoppel’ van ‘Blind Getrouwd’: “Er is nog altijd magie tussen ons”

Stijn en Nuria reden de taart binnen. Links zien we expert Wim Slabbinck. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Elk seizoen van ‘Blind Getrouwd’ leverde al minstens één succesvol huwelijk op. Na zes seizoenen en zeven blijvende ‘ja’-woorden brengt VTM een pak ex-deelnemers samen voor een groot feest. Uiteraard mag ook ‘oerkoppel’ Stijn en Nuria niet ontbreken. “Je moet aanvaarden dat de situatie soms ‘awkward’ is.”

Zeven van de 25 Blind Getrouwd-koppels zijn nog altijd gelukkig getrouwd. Na zes seizoenen en met eentje in de steigers, nodigde VTM de deelnemers uit de afgelopen seizoenen uit voor een feestje. In een speciale dubbelaflevering is Ingeborg ceremoniemeester van dienst.

Op de aanwezigheidslijst staan onder meer lovebirds Candice & Marijn en Winnie & Jonah, maar ook enkele singles en ex-deelnemers met hun nieuw lief. Uiteraard mogen ook Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova niet ontbreken. De twee namen deel aan het eerste seizoen en maakten een onuitwisbare indruk toen het geen liefde op het eerste zicht leek.

Volgende maand vieren ze hun zesde huwelijksverjaardag, met twee kinderen. “Het was een geweldig feestje”, weet Nuria. “Het was ook het eerste na de lockdown, we zijn er dus keihard ingevlogen.” (lacht)

“Een superinitiatief”, aldus Stijn. “Het was fijn om eens bij te praten. Of er een verschil is tussen ons en de andere deelnemers? De grote lijnen zijn hetzelfde, maar wij wisten niet wat er op ons afkwam indertijd. De andere, die na ons kwamen, wel.”

Voor veel deelnemers zijn Stijn en Nuria een voorbeeld. “Het klinkt misschien verwaand, maar we zijn ook een fantastisch leuk gezin”, glimlacht Nuria. “We komen heel goed overeen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar er is nog altijd magie tussen ons.”

Momenteel gaat VTM op zoek naar kandidaten voor een nieuw seizoen. “Als ik een tip mag geven: blijf gewoon trouw aan jezelf”, weet Stijn. “Vroeg of laat val je anders toch door de mand. Durf jezelf ook openstellen voor de ander. En aanvaard dat de situatie gewoon raar is. Het is awkward bij momenten, dat horen we ook van andere kandidaten. Maar dat is oké. Helemaal oké.”

‘Blind Getrouwd: De Jubilee’ op maandag 25 oktober en op maandag 1 november om 20.35 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.