Redt Joachim Coens de West-Vlaamse eer in De Slimste Mens?

Een verdienstelijke poging, maar Sandra Bekkari kon niet opboksen tegen haar twee ijzersterke medekandidaten in De Slimste Mens. (foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Na Cesar Casier mocht ook Sandra Bekkari maandagavond na één aflevering opstappen bij De Slimste Mens. Dinsdagavond waagt Joachim Coens zijn kans.

Nieuwkomers in het Play4-programma ‘De Slimste Mens ter Wereld’ hebben altijd af te rekenen met stress, maar als dat ook gebeurt bij ijzersterke medekandidaten, dan wordt het moeilijk. Dat ondervond ook Sandra Bekkari maandagavond. Na amper één deelname moest zij alweer vertrekken. Jean-Marc Mwema en Gloria Monserez maken immers een goeie beurt dezer dagen.

Vanavond mag politicus Joachim Coens hen het vuur aan de schenen leggen. De CD&V-voorzitter en burgemeester van Damme is wat de atypische kandidaat dit seizoen, dat bulkt van jong, onbekend talent. Met wat geluk redt hij de West-Vlaamse eer, want in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen moesten we al afscheid nemen van Cesar Casier, en ook Niels Destadsbader – nochtans door Erik Van Looy genoemd als een van de topfavorieten – raakte door een inschattingsfout niet verder dan twee deelnames.

Als Coens de eer niet kan redden, wordt het uitkijken naar de laatste twee West-Vlamingen in de quiz die kans maken op de titel van de slimste mens: Jan Verheyen en Acid. Wanneer zij precies te zien zijn, is nog niet bekend.

‘De Slimste Mens ter Wereld’, elke weekdag op Play4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.