https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Première van serie ‘Onder Vuur’ in Kinepolis van Oostende

De voorstelling van de nieuwe fictiereeks ‘Onder Vuur’ gebeurde in aanwezigheid van enkele castleden onder wie Louis Talpe en Lien de Graeve. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdagavond waren genodigden getuige van de eerste twee afleveringen van de fictieserie ‘Onder Vuur’ in de Oostendse Kinepolis. De cast, bestaande uit onder anderen Louis Talpe en Lien de Graeve, lieten zich met een brandweerwagen met loeiende sirenes naar de première brengen. Zaterdag krijgen Oostendenaars de kans om de eerste twee afleveringen van de serie exclusief te zien.

Heel wat genodigden, waaronder de cast zelf, de makers en enkele acteurs en actrices waren vrijdagavond getuige van de eerste twee afleveringen van ‘Onder Vuur’, de nieuwe dramareeks van Eén. Ook wij waren erbij en het moet gezegd: wat een serie.

De actiescènes wisselen af met drama en zelfs een vleugje romantiek. Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd van productiehuis Geronimo hebben duidelijk kosten noch moeite gespaard om de serie zo reëel mogelijk weer te geven.

Volledig in Oostende opgenomen

De gloednieuwe reeks werd volledig in Oostende opgenomen en vertelt het verhaal van de mannen en vrouwen van de Oostendse brandweerpost Oosteroever. In de spannende dramareeks – al zou je het even goed een actiereeks kunnen noemen – vechten de mannen en vrouwen van de brandweerpost voor het voortbestaan van hun kazerne.

In de hoofdrollen herkennen we gevestigde waarden, maar ook jong talent, onder wie Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen.

Een serie als ‘Onder Vuur’ kan alleen maar Oostende ten goede komen

Productiehuis Geronimo is vooral bekend van de ‘Helden van Hier’-reeksen. Het is voor Jasper en Emanuel de eerste keer dat ze een fictiereeks opnemen. Met succes. “Het was een beetje de ontdekking van de avond”, reageert Jasper, die zijn liefde voor Oostende niet onder stoelen of banken steekt. “Wanneer zullen mensen lachen of wanneer zijn mensen enthousiast? Het is de eerste keer dat je je product toont aan het grote publiek.”

“De serie heeft alles: enerzijds heeft het spektakel, maar er moet ook een goed verhaal in zitten en dat is hier het geval. De combinatie van de twee maakt het tot een groot en mooi geheel. Mensen zullen ongetwijfeld bij momenten op het puntje van hun stoel zitten, en op andere momenten zullen de tranen hen in de ogen staan. Deze serie inblikken was prachtig om te mogen doen.”

FFO Nights

‘Onder vuur’ is één van de highlights tijdens de FFO Nights. Peter Craeymeersch, directeur van Filmfestival Oostende is laaiend enthousiast. “Het is fantastisch”, zegt Craeymeersch. “De cast is aanwezig en minstens even bijzonder, het decor is er ook: Oostende. Vanaf het eerste moment dat Jasper en Emanuel bij de burgemeester en mij kwamen met de vraag of ze in Oostende hun fictiereeks mochten draaien, wisten we al dat deze in première moest op het Filmfestival.”

“Oostende heeft alles wat ook een grootstad heeft: een haven, luchthaven, appartementsblokken en het straalt cultuur uit. Alleen hebben wij nog een extra troef: de zee. Voor Oostende zijn filmopnames zoals voor ‘Onder Vuur’ uitstekende publiciteit.”

Inzet brandweer

Dat de filmopnames voor Oostende uitstekende publiciteit zijn, wordt bevestigd door burgemeester Bart Tommelein. “Een serie als ‘Onder Vuur’ is erg belangrijk voor onze stad. Het is een mooie serie die ongetwijfeld hoge ogen zal gooien. Het zou me niet verwonderen moest men ook in het buitenland interesse tonen voor de reeks. En dat kan alleen maar onze stad ten goede komen.”

“Oostende wordt heel mooi in beeld gebracht. We mogen echter het belangrijke werk van onze brandweermensen niet vergeten. In de serie wordt duidelijk hoe hard die mensen dagelijks presteren. Ik ben een bijzonder trotse burgemeester”, aldus Tommelein.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.