Post Oosteroever onder druk in nieuw seizoen ‘Onder vuur’

Aan de cast werden enkele nieuwe toppers toegevoegd. © VRT
Bert Vanden Berghe

Vanaf zondag 30 oktober serveert ons het tweede seizoen van de brandweerreeks die zich afspeelt in Oostende.

Na ‘Chantal’ serveert Eén ons nog meer West-Vlaamse actie, want vanaf vanavond duikt het tweede seizoen van ‘Onder vuur’ opnieuw in de actie van de brandweervrienden en hun kazerne Post Oosteroever. Louis Talpe, Lien De Graeve, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Dirk Van Dijck, Ann Tuts en Wouter Bruneel krijgen in het korps versterking van Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdach. Daarnaast zijn ook Lynn Van Royen, Ilse De Koe, Sebastiaan Dewaele en Joke Devynck (weer) te zien in dit nieuwe seizoen.

In deze nieuwe reeks zijn we een jaar later. De dood van hun geliefde brandweervriend Vincent heeft bij Post Oosteroever voor een gat gezorgd dat niet opgevuld geraakt. Niet enkel figuurlijk, maar ook letterlijk, want de Post kampt met onderbemanning. En ondanks hun verwoede pogingen krijgen Luitenant Dominique (Lien De Graeve) en Adjudant Orlando (Louis Talpe) ook geen extra budget om verouderd materiaal te vernieuwen. Wanneer de komst van een nieuw windmolenpark leidt tot aanhoudende rellen bij de visserij komt Post Oosteroever ongewild in de vuurlinie te staan. De opeenstapeling van incidenten dreigt de hechte ploeg uit elkaar te doen vallen en zet zo het voortbestaan van de kazerne op het spel.

Louis Talpe vertolkt opnieuw één van de hoofdrollen.
Louis Talpe vertolkt opnieuw één van de hoofdrollen. © © VRT

Met vrijwilliger Manu (Gust Mestdach) en brandweerexpert Skippy (Jennifer Heylen) komt er broodnodige versterking, maar de twee moeten zich bewijzen om hun plaats binnen de groep te veroveren. Onder de toenemende druk van de nieuwe zonecommandant (Joke Devynck) wordt de vete met het rivaliserende Post Centraal op de spits gedreven en is er geen ruimte meer voor fouten. Een opdracht die er niet makkelijker op wordt wanneer uitgerekend Orlando begint te twijfelen aan zijn toekomst bij Post Oosteroever…

Escape room

Binnenkort kan je trouwens zelf in de voetsporen van brandweerkapitein Orlando Foncke stappen, met de mobiele ‘Onder vuur’ escape room.

Binnenkort kan je ook terecht in een heuse escape room in het thema van ‘Onder vuur’.
Binnenkort kan je ook terecht in een heuse escape room in het thema van ‘Onder vuur’. © VRT

Doorheen twee – afzonderlijk of gezamenlijk te spelen – kamers beleef je zelf het verhaal van het brandweerkorps van post Oosteroever in Oostende. Elke kamer heeft een eigen verhaal. Het ene spel neemt je mee in een huis in lichterlaaie, terwijl het tweede spel je deel laat worden van de brandweerwagen en het commandocentrum van waaruit je de brand zal moeten helpen blussen. Nog meer ‘Onder vuur’ beleef je met het nieuwe bordspel en met het boek ‘Vuurproef’, dat in Orlando’s verleden duikt en terugkeert naar toen zijn dochtertje ziek werd. Beide zijn vanaf eind november verkrijgbaar.

‘Onder vuur’: vanaf 30 oktober elke zondag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.