Penelope uit Aalbeke wil derde K3’tje worden: “Ik had mijn ouders vooraf niets verteld”

Penelope is grote fan van K3. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Komende zaterdag waagt Penelope Herpoel (19) haar kans in de audities van ‘K2 zoekt K3’. Spannend, want de jonge studente zong nog nooit voor een publiek, laat staan voor een vakjury. “Al was ik eigenlijk ook nerveus om het te laten horen aan mijn ouders.”

“Ik ben al van kindsbeen af fan van K3”, weet de 19-jarige Penelope. “Ik heb een zeven jaar oudere zus, dus ik zag het via haar passeren en ben er als het ware mee grootgebracht. Ik heb altijd wel een boontje gehad voor Studio 100. In 2016 deed ik auditie om bij hen te dansen, maar uiteindelijk bleek het te ver en was ik te jong. Toen ik de oproep voor ‘K2 zoekt K3’ heb ik dan ook niet getwijfeld en mij ingeschreven.”

Auto en douche

Penelope is van veel markten thuis. Zo turnde de studente farmaceutische wetenschappen een tijdje bij Vaste Vuist in Lauwe en danst ze vandaag nog bij Polydans in Kortrijk, waar ze overigens ook les geeft. Ook in Lauwe geeft ze nog turnles. “Maar ik zing ook heel graag, al is dat vaak beperkt tot de auto of de douche. Mijn ouders hadden schrik voor het resultaat, maar ik heb me toch ingeschreven. Ook al omdat ik er achteraf geen spijt van wilde hebben. Bovendien had Hanne indertijd ook geen ervaring, dus…”

Het podium, de spotlights, dat vind ik echt de max!

“Ik raakte door de voorrondes, maar tijdens de laatste ronde moest ik wel mijn ouders inlichten. Ik had hen niets gezegd, omdat de kans klein was dat ik naar de liveshows mocht, dacht ik. Mijn moeder was best verbaasd toen ze me hoorde en zag er uiteindelijk toch iets in. Voor de televisieshow zelf was ik ook nerveus. Ik had nog nooit voor een publiek gezongen. Mijn focus lag dan ook om de zangbox (waarin Natalia zit, red.) te overtuigen. Ik bracht het nummer Ster, een nummer van Karen, Kristel en Josje, dat Hanne ook in haar eerste liveshow gezongen heeft.” Hoeft het gezegd dat Penelope een fan is?

Hoe het afloopt, kunnen we niet meegeven. “Maar ik ben wel heel tevreden, ja. Het was echt tof om te doen. Al weet ik maar half meer wat ik heb gezegd, of hoe ik er uit zag. (lacht) Ik ben dus best benieuwd hoe het er straks uitziet op televisie. Mijn vrienden zijn alvast heel verbaasd dat ik deelneem, maar vooral ook heel enthousiast. In de turnclub ging het al rond, het nieuws dat ik meedeed. Bij de dansclub wordt het vast een verrassing.”

Podiumbeest

Penelope is naar eigen zeggen heel blij met de ervaring. “Ik zie mezelf wel deel uitmaken van K3, ja. Anders had ik me er ook niet voor ingeschreven. Maar hoe dan ook, wil ik wel graag wat vaker zingen. Zaken als een musical spreken mij enorm aan. Ik heb wel iets met het podium. Als ik dans ook, is het mooiste moment dat optreden. Op het podium staan, in die spotlights, is echt de max!”

‘K2 zoekt K3’, op zaterdag 2 oktober om 20.25 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.