Opnames in Oostende voor nieuwe fictiereeks ‘Onder Vuur’ gestart

Een uitgebrande lijnbus vormt een deel van het decor.© JRO
Een uitgebrande lijnbus vormt een deel van het decor.© JRO
Redactie KW

Oostende vormt wederom het tafereel voor een nieuwe fictiereeks. De opnames zijn ondertussen gestart en spelen zich vooral af op de nieuwe Oosteroever. ‘Onder Vuur’ vertelt het verhaal van een klein brandweerkorps met veel karakter.

Het is niet de eerste keer dat Oostende en meerbepaald Oosteroever als decor dient voor een Vlaamse televisiereeks of een film. In 2012 werd de langspeelfilm ‘Weekend aan zee’ er nog opgenomen. Een film met onder andere Maaike Neuville, Marieke Dilles en Michael Pas. In 2002, 2003 en 2004 werd de Eén-reeks ‘Sedes en Belli, een Vlaamse politieserie met Koen De Bouw en Tine Reymer, volledig op de Oosteroever opgenomen.

Met ‘Onder Vuur’ komt de nieuwe en trendy stadswijk op Oosteroever in beeld. De opnames zijn inmiddels gestart en die beloven spectaculair te worden. De fictiereeks vertelt het verhaal van de kleine Oostendse brandweerpost Oosteroever en kan rekenen op heel wat topacteurs zoals Sam Louwyck, Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, enzovoort. Grote kans dus dat je een van deze toppers in Oostende tegen het lijf loopt.

De reeks draait rond het reilen en zeilen van een eigenzinnig brandweerkorps waarbij de cast een heuse bootcamp kreeg door Brandweer Zone 1. Op die manier kunnen ze zich beter inleven in hun rol en krijgen ze een beter zicht op uiteenlopende situaties waarin brandweermannen en -vrouwen zich bevinden. Zo leerden de acteurs en actrices omgaan met de uitrusting, het blussen van branden, duiken, en allerhande interventies.

‘Onder vuur’ zal in het najaar te zien zijn op Eén.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.