https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnames fictieserie ‘Onder vuur’ zorgen voor file in volle ochtendspits

Automobilisten moesten tot drie kwartier aanschuiven tijdens de ochtendspits.© JRO
Automobilisten moesten tot drie kwartier aanschuiven tijdens de ochtendspits.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

“Opnames op het einde van de A10 tijdens het spitsuur: strak plan.” De opnames van ‘Onder vuur’ in Oostende veroorzaken commotie omdat die dinsdag tijdens het spitsuur gebeurden op het einde van de A10. Dat zorgde voor ellenlange files, tot grote ergernis van autobestuurders.

In maart streek Geronimo neer in Oostende voor de opnames van de fictieserie ‘Onder vuur’. De serie vertelt het verhaal van een groep brandweermannen- en vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne, gelegen op de Oosteroever. Die opnames vinden plaats verspreid over de stad en zijn dikwijls spectaculair.

Dinsdagmorgen werd er gefilmd op het einde van de autosnelweg A10. Een kettingbotsing werd er in scène gezet. Het zag er allemaal heel spectaculair uit, maar het zorgde ongewild ook voor heel wat miserie. “Dat men opnames doet voor die serie, tot daar aan toe. Maar doe dat toch niet tijdens het drukste moment van de dag”, klinkt het bij Kim Bolle. “Mijn zoon moest zijn trein halen om 8.10 uur, maar heeft die door de file gemist. Elke dag doen we dezelfde rit om naar het centrum te rijden, want ik woon vlak bij de oprit van Zandvoorde. Dan vertrek je op tijd van thuis. Onbegrijpelijk.”

Een kettingbotsing werd in scène gezet.© JRO
Een kettingbotsing werd in scène gezet.© JRO

Hetzelfde verhaal bij Melissa. “Ik stond drie kwartier in de file aan te schuiven en kwam daardoor een half uur te laat op mijn werk”, zegt ze. “Alle begrip dat die mensen hun werk moeten doen, maar een ander uur zou beter gepast geweest zijn. Mensen vertrekken allemaal tegelijk op dat uur naar hun werk.”

Drukke kuststad

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaf toelating voor de opnames in samenspraak met Stad Oostende, politie en brandweer. “We waren inderdaad op de hoogte van de opnames”, vertelt Veva Daniels, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer. “De hele situatie was op voorhand afgestemd met de bevoegde diensten. We lieten toe omdat ook politie en brandweer aanwezig zouden zijn die de situatie veilig moesten houden.”

Dergelijke opnames worden in de meeste gevallen tijdens het weekend georganiseerd. “Meestal gebeurt dat inderdaad. Alleen gaat het hier om een drukke kuststad. Dergelijke opnames in het weekend organiseren zou nog meer verkeersellende met zich meebrengen, zeker komend weekend nu de terrasjes terug mogen openen. Het pendelverkeer wordt nu wel gehinderd, maar dat proberen we zoveel mogelijk te beperken”, aldus Veva Daniels.

Avondspits

Burgemeester Bart Tommelein ziet het als een opportuniteit om de stad op een mooie manier in beeld te brengen. “Dergelijke opnames brengen inderdaad wat hinder met zich mee”, zegt de burgemeester. “Deze keer was die hinder goed zichtbaar, maar er zijn al verschillende opnames geweest waarbij er amper hinder was. Het gaat om levensechte situaties waarbij onze politie- en brandweerdiensten mooi in beeld worden gebracht. Soms moeten we een inspanning leveren om er later de vruchten van te plukken. Dit wordt een topserie.”

De opnames duren tot 21 uur dinsdagavond. Ook de avondspits dreigt dus in de soep te lopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.