https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostende vormt het decor van nieuwe Eén-serie ‘Onder Vuur’

Vanaf 12 september kun je genieten van de fictiereeks Onder Vuur, voor en door West-Vlamingen. © Eén
Phebe Somers

Een dramareeks die het reilen en zeilen van de fictieve Oostendse brandweerpost Post Oosteroever volgt: zo zou je Onder Vuur het kortst kunnen omschrijven. Vanavond kan je voor het eerst een resem West-Vlaamse acteurs aan het werk zien in de populairste badstad van ons land.

Een West-Vlaamse locatie vraagt natuurlijk om een ijzersterke West-Vlaamse cast. Onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Ann Tuts en Piet De Praitere kruipen in de huid van brandweermannen- en vrouwen. Om zich volledig te kunnen inleven in hun rol kregen ze een week lang bootcamp bij het echte brandweerteam van Zone 1 in Oostende. Ook de makers van de reeks, Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd van het productiehuis Geronimo, hebben hun roots in onze provincie.

Realistisch kantje

Tijdens de bootcampweek leerden de acteurs slachtoffer bedrijven, een brandaanvallen, auto’s openknippen… Een fysieke beproeving voor iedereen. De ervaring van het jarenlang volgen van echte brandweermannen vormde naar verluid de perfecte basis voor levensechte scenario’s, personages en situaties.

De locatie voedt het authentieke karakter van de reeks en geeft de acteurs ontelbaar veel arena’s

“Onze brandweerlieden hebben de acteurs zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Die week zorgde voor nog meer enthousiasme en wederzijds respect. Bij de opnames is er binnen het fictieve scenario zoveel mogelijk op toegezien dat de inzet van brandweermiddelen zo realistisch mogelijk is”, vertelt Filip Dekiere, commandant van Brandweerpost Zone 1.

Plot

© Eén

In de dramareeks moet het brandweerkorps vechten voor het voortbestaan van de kazerne. Een onverwachts vertrek van de luitenant en gesjoemel op hoog niveau zorgen voor heel wat spanningen op de werkvloer, alsof branden blussen en levens redden nog niet lastig genoeg was. Maar ook op persoonlijk vlak komen de personages in woelig water terecht.

Dat is niet in het minst het geval voor Orlande Foncke, gespeeld door Louis Talpe. De acteur zelf is alvast lyrisch over dit nieuw project. “Respect voor de hele cast die is mee gestapt in dit avontuur en urenlang heeft geacteerd in volle uitrusting en vaak met perslucht aan. Nog meer respect voor de brandweer, geboren stuntmannen die dit elke dag moeten doen”, klinkt het.

Onder Vuur kwam tot stand door een samenwerking van onder andere Geronimo, Eén, AXA Belgium, Versluys Groep en Stad Oostende. Vanaf 12 september is de serie elke zondag te zien om 20.50 uur op Eén en via VRT NU.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten