Nieuwe docufictie ‘De Redders’ voorgesteld op strand van Mariakerke: “Zowel redders als Oostendse wijk in de kijker zetten”

© Davy Coghe
Redactie KW

Vanaf 2 augustus zal de nieuwe docufictie ‘De Redders’ in alle Vlaamse huiskamers te zien zijn op Play4. De reeks, die 40 afleveringen van 25 minuten telt, werd opgenomen op het strand van Mariakerke in Oostende. Onder meer Julie Vermeire en haar Zwevegemse vriend Laurins Dursin vertolken twee van de zes redders die vakantiegangers uit benarde situaties moeten redden.

De opzet van de reeks is simpel: elke dag staat het team van redders klaar om badgasten te redden op het strand of op zee. Denk aan een verloren gelopen kind, een zwemmer in nood of een kwallenbeet. Kortom: herkenbare situaties voor iedereen, en af en toe leiden ze tot het meer spectaculaire reddingswerk.

‘De Redders’ is een mix van fun, drama, emoties en persoonlijke verhalen. “Want hun liefdesleven is al minstens even spannend als de job an sich en ook daar moet er al eens iemand ‘gered’ worden”, knipogen de producenten. Naast Vermeire en Dursin acteren ook Kato Haes, Charlotte Goyvaerts, Silvio Migliore en Joni Ceusters.

Strand van Mariakerke

Streekgenoten zullen zeker en vast het strand van Mariakerke herkennen. “We willen dit Oostendse strand verder ontwikkelen tot het meest familievriendelijke van de hele kust”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

“Deze televisiereeks past bij dat plan. Onze kustredders verdienen veel respect en spreken bijvoorbeeld bij kinderen tot de verbeelding. Dankzij ‘De Redders’ zetten we de wijk, het strand én uiteraard de redders zelf in de kijker. Tegelijk is er ook een educatief luik om bezoekers bewust te maken van de gevaren van de zee en het strand.”

Opleiding

Opvallend: de acteurs kregen een reddersopleiding, drie van de zes behaalden ook hun vaarbrevet. De scripts waarin de acteurs reddingsoperaties moesten uitvoeren, werden nog eens nagelezen door hoofdredder Jonathan Devos.

(TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.