Na The Voice waagt kleuterjuf Tineke haar kans bij K3

Tineke Huysseune deed al mee aan The Voice: “Ik heb mij sindsdien als zangeres kunnen ontwikkelen.” © VTM
Bert Vanden Berghe

Op zaterdag 25 september maakt Tineke Huysseune (26) haar opwachting in de audities van ‘K2 zoekt K3’ op VTM. Tineke, in het dagelijks leven kleuterjuf in Koksijde, waagde een paar jaar geleden al haar kans in The Voice van Vlaanderen. “Ik denk echt dat het iets voor mij is.”

Tineke werkt als kleuterjuf in Leefschool de Letterzee in Koksijde. Vorig jaar gaf ze daar les aan het lager. Sinds een paar weken kijken de leerkrachten en kinderen halsreikend uit naar zaterdagavond, in de hoop juf Tineke te zien passeren. Dit weekend is het zover.

“Ik was als kind al enorme fan van de, euh…, oldschool K3”, lacht Tineke. “Daarna ben ik het wat blijven volgen en op school zie ik het nu weer wat vaker passeren. Heel fijn dat het zoveel leeftijden aanspreekt. Bij ons op school zitten een paar echt grote fans. Ik schreef me in omdat het echt op mijn lijf geschreven is: zingen én met kindjes bezig zijn.”

Al heeft Tineke ook al wat ervaring. Vier jaar geleden nam ze ook al deel aan The Voice van Vlaanderen. “Ik geraakte door de blind auditions en werd gekozen door Koen (Wauters, red.). Ik verloor in de Battles, werd gesteald door Alex (Callier, red.), maar daarna werd ik gewisseld voor iemand anders en lag ik uit de wedstrijd. Ik heb daar veel van geleerd en heb mezelf ook kunnen ontwikkelen als zangeres sindsdien. Ik sta naar mijn gevoel veel verder dan toen.”

Filet Pure

Haar deelname aan The Voice leverde overigens wel nog iets interessants op: met twee andere meisjes uit het team van Koen vormt ze een coverband: Filet Pure. Ze wonen respectievelijk in Antwerpen en dicht tegen de Nederlandse grens. Regelmatig repeteren we in Temse, waar we ook al een paar keer optraden. Verder doen we bedrijfsfeestjes, kermissen… noem maar op. Onder mijn eigen naam treed ik op met Nederlandstalige nummers.”

Toch was Tineke best nerveus voor haar auditie van ‘K2 zoekt K3’. “Dat heb ik altijd als ik moet optreden, maar eenmaal ik daar stond heb ik het vrij snel kunnen loslaten.”

Hoe het afloopt, kunnen we nog niet kwijt, maar Tineke is naar eigen zeggen wel heel tevreden van haar deelname. “Ik wilde vooral dat de zang goed zat. Dat was voor mij het belangrijkste. Natuurlijk moet je ook volledig in het K3-plaatje passen. Ik bracht het nummer ‘Mama’s en Papa’s’, eentje van de originele K3, waarin de ouders weer naar school worden gestuurd. Dat vond ik vrij toepasselijk. Natuurlijk denk je wel eens na hoe het zou zijn als je effectief ook wint? Ik denk eerlijk gezegd dat het ook echt iets voor mij zou zijn.”

Als ze doorstoot, heeft ze meteen al een trouwe schare fans. “De kindjes aan wie ik vroig jaar les gaf, kwamen al van de eerste aflevering vragen wanneer het mijn beurt was. Het is heel fijn om te zien dat ze zo meeleven.”

K2 zoekt K3, op zaterdag 25 september om 20.30 uur bij VTM. Je kan Tineke ook volgen via www.filetpure.be en www.tinekehuysseune.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier