Mollenvanger Marc Denys ziet in Lennart een briljante Mol

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

‘Wie is de Mol?’ is waarschijnlijk de op één na meest gestelde vraag in Vlaanderen. (“Wanneer gaan de restaurants opnieuw open?” staat onbedreigd op één.) Nog slechts vijf kandidaten zijn nog steeds volop op zoek naar de saboteur binnen hun groepje, al genieten ze tegelijk met volle teugen van het mooie Duitsland. Ik overloop voor u de zes overblijvers, te beginnen met de minst verdachte om te eindigen met mijn Molletje.

Philip De Cleen (52) – Docent marketing uit Burcht

Soms lijkt het of de altijd vrolijke Philip nooit ver weg is als er weer eens een opdracht dreigt te mislukken. Als we er echter onze boekhouding bij nemen, valt op dat hij verantwoordelijk is voor het meeste geld in de pot. Het minste dat je kunt zeggen van de docent marketing is dat hij opvalt. De makers maken daar dankbaar gebruik van, zodat hij nog verdachter overkomt in de huiskamer. Elke keer dat er een proef in het water dreigt te vallen, komt Philip uitvoerig in beeld, ook al heeft hij soms niet als enige schuld aan het falen van de opdracht.

Vorige zondag bleef hij zijn kalmte bewaren toen Sven echt bang leek in dat tentje langs de rotswand op 70 meter hoogte. Als Mol had Philip zonder probleem kunnen opgeven of Sven dat finale zetje geven om hem te doen opgeven. In plaats daarvan straalt Philip zoveel vertrouwen uit dat Sven dan maar doorbijt in plaats van de handdoek in de ring te gooien.

Philip speelt al enkele weken blufpoker. Hij verklaart puur op gevoel vol voor één iemand te gaan tijdens de eliminatie. Ik zie alle kandidaten even graag, maar stilletjes duim ik dat de oudste van de groep het kan uitzingen tot aan de finale. Dat onze docent marketing het bij het rechte eind heeft en dat we kunnen blijven genieten van deze leuke kandidaat.


Sven Uyttersprot (41) – Horeca-uitbater uit Aalst

Een voetballer die drie keer scoort tegen Duitsland verdient eerder een oproeping voor de Rode Duivels dan de stempel van ‘mogelijke Mol’.

De horeca-uitbater bleef afgelopen zondag mooi in de tent om toch maar de eerder gewonnen duizend euro te kunnen verdubbelen. Tijdens de laatste opdracht, het explosief diner, lijkt het me logisch dat de Mol vooraf weet waar de juiste twee stoelen staan geplaatst. We zagen Sven heel opzichtig heksentoeren uithalen om toch maar op die strategische plaats in het midden, de stoel met de bom, te kunnen zitten.

Een Mol zou vooraf beter nadenken over hoe hij rustig de juiste stoel kan innemen.

Op het einde van de aflevering lijkt de levensgenieter ook echt heimwee te krijgen naar huis. Sven is een ruwe bolster met een blanke pit, een fijne kandidaat, maar geen Mol.


Samina Carremans (42) – Flamencolerares uit Houthalen

Wie weet zijn ook de Red Flames, de Belgische vrouwenploeg, nog op zoek naar versterking? Voor een doelvrouw die strafschoppen kan stoppen, kunnen ze zeker contact opnemen met Samina. Zij redde als enige, als een echte Jean-Marie Pfaff, een elfmeter van de Duitsers.

De Limburgse flamencodanseres is week na week echt een plezier om naar te kijken.

Afgelopen zondag, tijdens het diner met de bom, elimineerde ze zichzelf, nog voor de opdracht begon. De Limburgse flapte er in alle eerlijkheid uit dat ze de Duitse stoofpot erg pikant vond en zo zette ze zichzelf, nog voor er geproefd mocht worden, al meteen buitenspel.


Jasmien Foré (30) – Advocate uit Ternat

Jasmien wist ons al tijdens de voorstelling te vertellen dat ze een fanatieke speelster is en daar was geen woord van gelogen. Haar gedrevenheid en enthousiasme spatten wekelijks van het scherm. Ze gaat altijd voluit voor pasvragen, ze aarzelt niet om anderen (arme Philip, arme Samina) te beschuldigen en bij het falen van een opdracht kijkt ze ook altijd enorm kwaad en gefrustreerd. Fantastische, gedreven kandidate, geen Mol!


Annelotte De Brandt (25) – Recruiter uit Dilbeek

Annelotte, dat is een ander paar mouwen. De recruiter is en blijft de hoofdverdachte voor tv-kijkend Vlaanderen. In iedere Mol-poll zie je haar naam bovenaan prijken.

De derde aflevering, waar we mochten kennismaken met teckel Isidoor, ligt nog te vers in ons geheugen.

Bij het zoeken naar de namen van de tien hondjes, samen met Sven en Philip, laat ze de mannen maar klungelen. Er is totaal geen strategie om de namen van de honden te achterhalen en daar kan ze blijkbaar mee leven. Ze doet geen moeite om orde op zaken te stellen, van de tien namen wordt er maar eentje gevonden.

Vervolgens dienen ze de tien hondjes te wegen, om het bekomen gewicht te delen door het aantal teefjes. Tijdens deze opdracht valt het enorm op dat Annelotte eerst een teefje als mannetje voelt, Sven en Philip volop laat hoofdrekenen, om dan vervolgens – midden de moeilijke rekenoefening – op te werpen dat het aantal teefjes niet klopt. En toch verdenk ik haar niet. Vorige zondag bewees Annelotte dat ze wel degelijk een kandidate is. Ze speelde goed mee met het bubbelvoetbal. Annelotte koos later ook bewust voor het bingewatchen en vond samen met Katrien twee van de vier juiste antwoorden. Ik zie haar als bijna zekere finaliste, mogelijk zelfs de winnares!


Lennart Driesen (25) – Opvoeder uit Schoonbroek

Ik blijf voor de volle 100 procent voor onze opvoeder gaan. Het moest zondag een hoogdag worden voor voetbalfan/amateurvoetballer Lennart, maar in plaats daarvan werd het een flop van jewelste. In het mythisch Olympisch stadion van München beleefde hij een totale off-day. Hij spartelde meer met zijn beentjes in de lucht dan dat hij ballen raakte. Verdacht! Ook tijdens de tweede opdracht, bij de wandelaars samen met Jasmien en Samina, lukte er niks. Tijdens de derde en laatste opdracht, het diner met de bom, stemde de groep hem bijna unaniem als eerste van tafel. Volgens mij moet hij zichzelf extreem verdacht hebben gemaakt buiten beeld. Hoe sneller van tafel, hoe meer de andere kandidaten zichzelf kunnen verdacht maken. Geen stress voor de Mol, want iedereen gaat toch voor de zes pasvragen, de kans dat er voor de 5.000 euro gekozen wordt, is nihil.

De Mol heeft het eigenlijk briljant gespeeld. Tijdens de opdracht met de dominosteentjes (derde aflevering) vormt de Mol vooraf de teams. Lennart koppelt zichzelf aan Annelotte.

Mol Lennart overtuigt Annelotte tijdens de opdracht om voor het geld te gaan en hij doet de opdracht mislukken (herinner u die hond die ze in papier moesten vouwen).

Ik durf er mijn hand bijna voor in het vuur steken dat Mol Lennart achteraf met heel veel binnenpretjes Annelotte er fijntjes op gewezen heeft dat Jasmien en Katrien daar wel voor pasvragen hebben gekozen én verdiend. Het zaadje was geplant.

Om te eindigen… Vorige zondag, tijdens de opdeling in groepen, werd aan Lennart de vraag gesteld of hij een bingewatcher was. Hij antwoordde dat hij meer fan is van… Telefacts. Dit vtm-programma wordt gepresenteerd door Birgit Van… Mol.


Hoeveel geld is er al gewonnen?

In de pot: 12.600 euro

Geld dat verloren ging: 42.400 euro

Totaal geldbedrag dat al kon gewonnen worden: 55.000 euro


Beste spelers tot nu toe?

1. Philip

2. Sven

3. Annelotte


Wie is de Mol niet?

1. Philip

2. Sven

3. Samina


Wie is mijn Mol?

1. Lennart!


Ik blijf in de Lennart-tunnel.

Zondag zeker kijken naar de vijfde aflevering. Spannend!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes en fijn weekend,

Marc Denys


Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.