Mollenvanger Marc Denys blijft bij Lennart als de Mol

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

‘Ich sabotier, Ich manipulier, für mich ist das kleines Bier’. Bij wie bleef het liedje van Takeo Ischi (74), alias ‘de Japanse jodelaar’, ook een paar dagen door het hoofd rondspoken?

Na vijf afleveringen zijn sommigen ervan overtuigd dat er meerdere Mollen aan het werk zijn. Er wordt wel héél weinig geld verdiend en hoe kan slechts één persoon iedereen op het verkeerde been zetten? In deze voorbeschouwing op de zesde aflevering overloop ik voor u de vijf overblijvers, te beginnen met de minst verdachte om te eindigen met mijn Molletje.


Philip De Cleen (52) – Docent marketing uit Burcht

Afgelopen zondag genoten de kandidaten van een kort, maar intens bezoek van een familielid (in een tent). Wanneer Philips echtgenote vraagt of manlief weet wie de Mol is, knikt hij heel verdacht. Ach Philip… hij is zo’n sterke speler, iemand die echt geniet van iedere seconde. Ik hoop echt dat onze docent marketing zijn pijlen richt op de juiste Mol, zodat we kunnen blijven genieten van deze topper.

Philip trekt heel veel aandacht naar zich toe via zijn boeiende persoonlijkheid en omdat hij nu eenmaal de oudste kandidaat van de groep is. Van alle kandidaten heeft Philip al het meeste geld verdiend. Hij geeft zich volledig omdat hij er heilig van overtuigd is dat hij de Mol heeft ontmaskerd.


Sven Uyttersprot (41) – Horeca-uitbater uit Aalst

Bij veel tv-kijkers heeft Sven zich afgelopen zondag héél verdacht gemaakt tijdens de eerste opdracht. De sympathieke Aalstenaar vroeg aan de ober om een… ‘klein biertje’. Deze twee woorden komen letterlijk uit de tekst van Takeo Ischi ( Ich sabotier, Ich manipulier, für mich ist das kleines Bier ). Toeval?

Vergeten we ook niet dat de videoclip-opdracht voor een stuk mislukte door zijn falen. Sven kreeg opeens geen twee zuivere tonen meer uit zijn alpenhoorn. Al kun je je wel de vraag stellen waarom hij het dan de eerste keer wel goed deed (moest hij de Mol zijn)…

De horeca-uitbater uit Aalst zat bij de volgende opdracht ook achterstevoren op zijn board waardoor heel veel tijd verloren ging.

En toch verdenk ik hem totaal niet. Het zou me niets verbazen moest Sven heel binnenkort het rode scherm zien. Hij wordt nu opeens zo naar voren geschoven, dit lijkt me geen toeval.


Annelotte De Brandt (25) – Recruiter uit Dilbeek

Annelotte blijft de hoofdverdachte voor tv-kijkend Vlaanderen en daar valt iets voor te zeggen. Vorige zondag deed ze niet eens een poging om haar adem in te houden tijdens het waterduel. Ze moest daar een koker gevuld met water over haar hoofd trekken en zo lang mogelijk haar adem proberen in te houden. Lijdt de recruiter aan claustrofobie? Of wist ze dat het toch zinloos was om haar hoofd in dat vuil, koud water te laten onderdompelen? Twee jaar geleden leek Molletje Elisabet ook heel bang in die Vietnamese tunnels, weet je nog? Achteraf bleek haar schrik een stukje acteren!

Maar eerlijk? Ik zou als Mol nooit weigeren om aan een opdracht te beginnen. Het lijkt me als Mol bovendien te riskant om zoveel aandacht naar zich toe trekken, wetende dat de te kloppen tijd wel héél scherp is.


Jasmien Foré (30) – Advocate uit Ternat

Tijdens het familiebezoek viel op dat Jasmien niet echt antwoordde op de vraag van haar echtgenoot. Hij vroeg om op het hoofd van haar kinderen te zweren dat ze niet de Mol is. Misschien was het ook een ongepaste vraag, gezien de andere kandidaten vlakbij waren en ze haar winstkansen zeker niet wou laten hypothekeren. De advocate uit Ternat is en blijft een bloedfanatieke en héél competitieve kandidate. Als een Duracell-konijntje raast ze nu al vijf weken over het scherm. Ik hou van haar gedrevenheid en enthousiasme, het spat er gewoon vanaf. Afgelopen zondag bleek nogmaals dat ze niet de saboteur is.

De Mol zou tijdens het opnemen van de videoclip op een betere plaats willen staan dan waar Jasmien stond. Bij het hout zagen vormde ze team met Annelotte en het worstendraaien deed ze samen met Samina. Beide opdrachten slaagden en er viel moeilijk te mollen.


Lennart Driesen (25) – Opvoeder uit Schoonbroek

Al weken aan een stuk heb ik onze opvoeder in het vizier en daar zal niet snel verandering in komen. Ik blijf voor de volle 100% Lennart verdenken als Mol.

Hij heeft het opnieuw heel knap gespeeld. Door tijdens de eerste opdracht, de videoclip, zichzelf onmiddellijk te nomineren als één van de twee acrobaten, heeft hij, samen met Annelotte, de meeste controle over het bedrag dat verdiend kan worden.

Annelotte heeft, tijdens de opname van het zesde tafereel, Lennart goed vast en is van plan om, zoals het tijdens de repetitie perfect lukte, Lennart lager vast te pakken. Nog voor ze haar eerste hand kan zetten om dit te doen, springt Lennart al af. Hij plaatst beide handpalmen op de grond. Er wordt geen geld verdiend. Stel dat Sven weer twee zuivere noten uit zijn alpenhoorn kreeg (zoals tijdens de generale repetitie), liet Lennart hier 3.500 euro verloren gaan.

Doordat er iedere week met minder kandidaten wordt gespeeld, valt Lennart trouwens meer en meer op. Bij het bubbelvoetbal in het Olympiastadion van München gaf hij als actieve voetballer al een slome indruk en ook bij het adem inhouden verwacht je toch een iets betere tijd dan slechts 52 seconden.


Speciaal voor u, beste lezer van KW, heb ik eens berekend hoeveel iedere kandidaat al bijgebracht heeft voor de groepspot.

Hoeveel geld is er al gewonnen?

In de pot: 14.600 euro

Geld dat verloren ging: 48.400 euro

Totaal geldbedrag dat al kon gewonnen worden: 63.000 euro

Beste spelers tot nu toe?

1. Philip

2. Annelotte

3. Sven

Wie is de Mol niet?

1. Philip

2. Sven

3. Annelotte

Wie is mijn Mol?

1. Lennart!

Ik blijf dus in mijn Lennart-tunnel en reserveer alvast voldoende plaats zodat u erbij kan komen. Zondag zeker kijken naar de zesde aflevering. We gaan naar Berlijn en er kan een vrijstelling worden gewonnen. Spannend!!!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes en fijn weekend,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.