https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Maurice Vermeersch doet mee aan ‘Homo Universalis’: “Al zeker tot oktober op tv te zien”

Maurice Vermeersch, na figurant en hoofdrolspeler nu ook kandidaat homo universalis. © MM
Redactie KW

Vier jaar figureert hij al in talloze Vlaamse films en series, dit jaar veroverde hij zijn eerste hoofdrol in de politiereeks ‘Underdogs’ en nu maakt Maurice Vermeersch zijn opwachting in het Een-programma ‘Iedereen beroemd’, waarin hij deelneemt aan het ‘Homo Universalis’-spel. “Ik kijk al uit naar de finaledag, klinkt het.

Karakterkop Maurice Vermeersch, gezegend met een uit de kluiten gewassen moustache, is met geregelde maat te zien op tv. Het verzamelen van figurantenrollen is voor Maurice (55) een ware uitdaging geworden. “Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik zat ooit in het publiek van De Zevende Dag, daar is het allemaal begonnen.”

Eerste grote rol

Er volgden figurantenrolletjes in Familie, FC De Kampioenen, Rosie, Professor T., Nachtwacht en zowaar in de Chinese reeks Mr Right waarin hij de (bij)rol van een vader abt speelde voor een Chinees publiek van gemiddeld 380 miljoen kijkers. “De regisseur bleek vooral gefascineerd door mijn snor, die zo mooi mogelijk in beeld moest worden gebracht.” Begin dit jaar veroverde Maurice zijn eerste grote rol. “Eind mei startten we in Antwerpen de opnames van Underdogs, een politiereeks waarin ik als de hoofdcommissaris een hoofdrol kreeg. De eerste reeks, 10 afleveringen lang, zal eerst te zien zijn op Youtube. Hopelijk volgen later ook de VRT’s en Netflixen van deze wereld”, gaf Maurice in april aan.

In afwachting van die doorbraak schreef Maurice zich in voor Homo universalis, het spel dat deel uitmaakt van de dagelijkse Iedereen beroemd-afleveringen op Eén. “De opzet van het spel is simpel: 100 deelnemers staan aan de meet, elke dag volgt een nieuwe proef en valt er een deelnemer af om uiteindelijk de homo universalis, de winnaar, over te houden. De opdrachten zijn zeer uiteenlopend. Het kan een fysieke proef zijn, maar net zo goed een puzzel die moet opgelost worden. De proeven vinden plaats in een grote loods, dezelfde als vorig seizoen trouwens.”

Opnames

In het verleden was een West-Vlaming een paar keer de winnaar. In deze editie doen 19 gouwgenoten mee. “Ik vertegenwoordig zo’n beetje de westkust. En daar ben ik fier op, want er waren werkelijk duizenden kandidaten waaruit moest worden geselecteerd.”

Of ik intussen nog in de race ben? Dat mag ik natuurlijk niet verklappen

De opnames begonnen in augustus en lopen tot in december. “Of ik intussen nog in de race ben? Dat mag ik natuurlijk niet verklappen, maar laat ons zeggen dat ik goed bezig ben. Ik zal al zeker tot in oktober op het kleine scherm te zien zijn”, blijft Maurice mysterieus.

Genieten

Het spel blijft voor Maurice vooral met volle teugen genieten. “Het is intussen het vierde seizoen dat de homo universalis wordt gezocht. Fenomenaal is vooral de vriendschap onder de deelnemers. Ik kijk al uit naar de finaledag, wanneer de laatste twee overblijvers het tegen elkaar opnemen voor de titel. De 98 verliezers worden dan ook opnieuw opgetrommeld voor een gezellig samenzijn. Dat wordt een feest.” Het Homo Universalis-spel kan dagelijks van maandag tot en met vrijdag gevolgd in Iedereen beroemd, dat meteen na Het Hournaal wordt uitgezonden op Eén.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten