Markske en Boma uit F.C. De Kampioenen duiken plots op in Kortrijk, met een bijzondere reden

© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Hoog bezoek vrijdag in Kortrijk, waar Markske en Balthasar Boma uit de legendarische reeks F.C. De Kampioenen samen met een heuse filmcrew neerstreken. Niet voor een nieuwe aflevering of film, wel voor een project van de Stad Kortrijk en winkelcentrum K in Kortrijk. De opnames kaderen in een nieuwe wandelzoektocht die vanaf februari iedereen door het stadscentrum loodst.

“Hallo iedereen en welkom in het prachtige Kortrijk.” In zijn geheel eigen stijl verwelkomt Marc ‘Markske’ Vertonghen, gespeeld door acteur Herman Verbruggen, alle bezoekers in de Guldensporenstad. De koude vrijdagochtend konden Kampioenen Markske en Balthasar Boma allerminst deren. Een klassieke eerste vergissing en een typische ‘gij kieken’ uit de mond van Boma dompelden de weinige toeschouwers meteen onder in F.C. De Kampioenen-sfeer.

Gratis zoektocht

Markske en Boma, uiteraard vertolkt door Marijn Devalck, waren in Kortrijk voor opnames. Niet voor een nieuwe film of aflevering, wel voor de nieuwe wandelzoektocht die Stad Kortrijk samen met het winkelcentrum K in Kortrijk binnenkort organiseert. Samen met het productieteam wordt immers gewerkt aan een F.C. De Kampioenen-zoektocht is gratis en loopt van 12 februari tot en met 18 april.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Het verhaal is even simpel als geniaal: Markske wil stadsgids worden, maar moet daarvoor wel een examen afleggen. Hij wil een wandeling organiseren en zoveel mogelijk gezinnen overtuigen om daar aan deel te nemen. “Concreet zullen er in de stad een tiental QR-codes terug te vinden zijn”, legt burgemeester Ruth Vandenberghe uit. “ Bij het scannen van de codes krijg je een video- of audiofragment te horen van Markske en Boma met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt. Ken je het antwoord op alle vragen? Dan krijg je een extra cadeautje. Het wordt een unieke stadswandeling, volledig coronaveilig uiteraard.”

Ook schepen van Economie Arne Vandendriessche is enthousiast. “Zelfs na dertig jaar blijft F.C. De Kampioenen immens populair. Daarom ontwikkelde onze toeristische dienst samen met de makers van de televisiereeks deze bijzondere themazoektocht. In ons ogen is het een supertoffe activiteit voor kinderen én hun ouders of grootouders.”

F.C. De Kampioenen-winkel in K

De wandeling brengt de deelnemers ook langs de eerste verdieping van K in Kortrijk waar met Kreisy een merchandise store met officiële accessoires van programma’s op Eén en Ketnet. Daarnaast wordt ook het pand naast kledingwinkel H&M volledig omgetoverd in het thema van F.C. De Kampioenen. Kaartjes om deel te nemen, kan je vanaf 12 februari afhalen in K in Kortrijk of Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier