Lucas Geldof (15) uit Oostkamp doet mee in ‘Ketnet Musical: De finale’: “Unieke ervaring voor mij die veel deuren opent”

foto VRT
Redactie KW

24 talentvolle kinderen en jongeren zullen schitteren in ‘Ketnet Musical: De finale’. Oostkampenaar Lucas Geldof (15) maakt deel uit van de cast en strijdt voor de hoofdrol van koning Lou.

Ketnet Musical schijnt een licht op de volgende generatie musicaltalent. Deze editie wordt meteen ook de allerlaatste. De volwassen hoofdrollen gaan dit jaar naar Sean Dhondt en Gloria Monserez en Lucas grijpt zijn kans om naast hen op scène te staan. “Sinds 28 augustus wist ik dat ik deel mocht uitmaken van de cast. Na drie auditierondes bleef ik bij de laatste kandidaten over uit duizenden deelnemers.”

Hoop op hoofdrol

“Met camera’s kwamen ze mij verrassen om te laten weten dat ik erbij was”, vertelt de jonge artiest. “De selecties en battles brengen wel wat stress met zich mee en bouwen op naar de Finaleshow op zondag 5 december, waarin duo’s het tegen elkaar zullen opnemen met de kostuums voor de eigenlijke musical.”

“Ik hoop natuurlijk op de hoofdrol, maar sowieso is het een spannende ervaring die weer nieuwe deuren kan openen. Dankzij de coaching tijdens de repetities leer ik veel bij.”

“Van jongs af aan dans en acteer ik heel graag en ik droom er van om door te breken. Ik doe er veel inspanningen voor om mijn studies te combineren met de repetities en opnames”, klinkt het vastberaden. “Het is een ervaring die je maar één keer kan meemaken. Voor de laatste show zullen familie en vrienden komen supporteren en dan wordt het echt spannend. Na de kerstvakantie starten de repetities voor de musical zelf. Hout vasthouden dat alles mag blijven doorgaan.”

Zaalshows

Tot en met vrijdag 3 december is elke weekdag omstreeks 18 uur te zien zijn welke avonturen de jongeren meegemaakt hebben tijdens het bootcamp. Op zondag 5 december is er de finaleshow. Op zondag 13 maart is de première van ‘Ketnet Musical: De finale’ in het Plopsa Theater in De Panne te zien. Hierna volgen zaalshows in het Kursaal Oostende, de Stadsschouwburg Antwerpen, het Trixxo Theater Hasselt en de Capitole in Gent.

(LS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.