Lore Graulus uit Veldegem in Blind Auditions The Voice van Vlaanderen: “Ik wil arena’s laten vollopen en zot veel fans hebben”

Lore Graulus
Lore Graulus
Redactie KW

Lore Graulus maakt vanavond haar opwachting in de laatste blind auditions van The Voice van Vlaanderen. De 19-jarige Veldegemse is daarmee niet aan haar proefstuk toe, want zes jaar geleden nam ze al eens deel aan The Voice Kids. “Muziek is mijn grote droom.”

Vanavond vrijdag 19 maart is The Voice van Vlaanderen toe aan de laatste blind auditions. Lore Graulus (19) maakt haar opwachting in deze populaire muziekwedstrijd op VTM. De Veldegemse is de dochter van Gunther Graulus en Hanneke Mussely en de zus van Fien en Lies. Het gezin woont langs de Rembertstraat. Lore zit in haar eerste jaar Biochemie en Biotechnologie. Die opleiding volgt ze aan Universiteit Gent.

Maar nu terug naar het podium. Daarop zingt Lore vanavond het nummer Numb van Dotan. “Ik was heel zenuwachtig, maar dan ook echt héél zenuwachtig. Iets waar ik normaal nooit last van heb. Examens, optredens… ik ben normaal altijd heel rustig of heb hoogstens last van wat gezonde stress. Maar dat was nu net iets anders”, lacht Lore.

“In de spotlights staan en op televisie komen: dat is helemaal mijn ding”

“Ik had zo hard uitgekeken naar deze blind auditions en ik was er zo op gefocust waardoor ik waarschijnlijk zoveel stress had. Ik wil dit dan ook zó graag, ik weet heel zeker dat muziek mijn grote droom is.”

Lore nam in 2015 ook al deel aan The Voice Kids. “Een onvergetelijke ervaring voor mij. Supertof om te doen. Het was de eerste keer dat ik in contact kwam met mensen die dezelfde droom en dezelfde passie deelden als mezelf. Daarvoor had ik niet veel mensen in mijn omgeving die ook zo gepassioneerd met muziek bezig waren. Ik heb toen enorm veel bijgeleerd en ik genoot er ook van. In de spotlights staan, op televisie komen, interviews geven… het is helemaal mijn ding.”

Net omdat haar deelname aan The Voice Kids zo goed is meegevallen, wou Lore graag ook eens deelnemen aan The Voice van Vlaanderen. “Ik was het van plan, maar de programmamakers waren mij te snel af. Ze contacteerden mij zelf al vooraleer ik me kandidaat had gesteld. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld. Het is dé kans om mijn droom waar te maken. Ik hou al van zingen en muziek maken sinds ik klein was. Mijn verste herinneringen zijn dat ik als klein meisje aan het zingen ben in de tuin en dat ik opnames maak met mijn Nintendo. Het verlangen om te zingen is nooit gestopt met groeien. Ik loop hele dagen te zingen en ondertussen schrijf ik ook al zelf nummers.”

‘Demi Lovato-beroemd’

“Hoe mijn toekomst eruitziet als ik luidop mag dromen? Dan ben ik ‘Demi Lovato-beroemd’, wereldberoemd dus . (knipoog) De wereld rondtoeren, zot veel fans hebben en arena’s doen vollopen… Er is niets wat ik liever wil”, besluit de Veldegemse ambitieus.

Of Lore de coaches kon overtuigen? Om het antwoord op die vraag te kennen, moet je vanavond om 20.40 uur op VTM afstemmen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.