Lola waagt haar kans in laatste Blind Audition van The Voice Kids

Lola Wante brengt tijdens de vijfde aflevering van The Voice Kids, vandaag vrijdag 22 april, het lied Hit The Road Jack’. (foto VTM)
Redactie KW

The Voice Kids doet elke vrijdagavond weer heel wat kijkers op VTM afstemmen. In de laatste Blind Audition van dit seizoen, vandaag vrijdag 22 april, waagt de 13-jarige Lola Wante zich aan een onsterfelijke klassieker van Ray Charles. “Iederéén kent Hit The Road Jack”, knipoogt de Zuienkerkse.

Lola uit Nieuwmunster zingt al zowat haar hele jonge leven, en speelt ondertussen ook aardig piano. Dat verklaart alvast waarom de keuze op Ray Charles viel. “Eigenlijk was het mama die, toen ik dat liedje aan het spelen was, plots zei van hey, zou dat niets zijn voor in de blind auditions? Ik ken het al heel mijn leven en ik zing het ook graag. Nog een pluspuntje is dat iedereen dat nummer kan meezingen” glimlacht ze.

Voor haar leeftijd heeft Lola een opvallend brede muzieksmaak. “Van hardrock over electro tot klassiek – in elk genre zijn er wel liedjes die ik graag hoor.”

Apart timbre

“Alleen opera heeft mij nooit echt kunnen bekoren, maar wel straf als je zoiets kunt zingen natuurlijk. Die brede smaak heb ik overigens meegekregen van mijn ouders: zij luisteren naar Whitney Houston en Frank Sinatra, maar evengoed naar Eminem en 50 Cent.”

Lola heeft ook een apart timbre voor haar leeftijd. “Ik zing meestal iets lager, want die hoge noten, daar kan ik met mijn stem niet goed aan. Maar dat maakt mijn stem ook wel uniek, zeggen ze. Mijn versie van Hit The Road Jack is er ook een geworden met een eigen twist”, aldus Lola.

Of ze van een professionele zangcarrière droomt? “Vroeger droomde ik er wel van om beroemd te worden, maar eigenlijk is het zingen vooral een hobby.

Ik zing thuis vaak mee met de radio, of terwijl ik aan het tekenen ben. Beroemd zou ik nog altijd wel willen worden, maar aan The Voice Kids deed ik toch vooral mee voor de fun. Toen het nieuws kwam dat ik geselecteerd was, schrok ik mezelf een aap: ik was al helemaal vergeten dat ik mij ingeschreven had”, glimlacht Lola.

Fan van Duncan

Welke van de coaches er zich vrijdagavond voor haar mag omdraaien? Daar hoeft ze niet lang over na te denken. “Duncan! Ik ben een grote fan van hem, en ook van zijn muziek”, klinkt het overtuigd. “Ik herinner me trouwens niets meer van de commentaren achteraf: zó nerveus was ik. Gelukkig bleef mijn stem tijdens de blind audition onder controle”, aldus Lola.

Wat ze van de ‘concurrentie’ vindt? “Sien, die dat liedje vanMåneskin zong, vond ik heel sterk. Maar ook Karista was goed, en Amira, die in het Frans én in het Engels zong, vond ik heel inspirerend klinken. Het seizoen is nu al geslaagd.” (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.