https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Koningin Mathilde als letterzetter? Heel graag!”

Peter Van de Veire is klaar voor een nieuw seizoen van ‘Het Rad’. (foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag 2 augustus is Peter Van de Veire terug met een nieuw seizoen van Het Rad op Play4. Als presentator leeft hij zich helemaal uit in zijn rol. “Het Rad is heerlijk onvoorspelbaar.”

Leuke puzzels, prijzen om bij weg te dromen, bekende letterzetters en heel veel onverwachte fun: dat zijn opnieuw de ingrediënten van Het Rad, dat vanaf maandag opnieuw aanvangt. Peter Van de Veire leeft zich opnieuw helemaal uit in de rol van presentator, terwijl Wim Opbrouck dan weer de stem van de prijzenwinkel vertolkt. Maar is het ook zo leuk om te maken als het er uitziet?

“Absoluut”, klinkt het bij Peter. “Ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Het is heel leuk, maar ook pittig. Want je moet met heel veel zaken rekening houden. Er zijn veel spelregels, je moet weten wie er net een joker heeft verdiend of zonet bankroet draaide… Al kan ik het nu wel iets makkelijker loslaten. Het fijne is ook dat we de vorige keer nog tussen twee lockdowns draaiden, en de casting van de kandidaten voornamelijk online gebeurde. Nu konden we ze ook effectief op voorhand eens uitnodigen voor een babbeltje en ook voor de effectieve opname zorgen we dat ze helemaal ‘warmgekookt’ zijn. (lacht) Want als de kandidaten op hun gemak zijn, is het nog zo leuk werken. Dan kan ik mij echt volledig smijten. Ik leef ook echt mee met de kandidaten, als ze winnen, ben ik oprecht heel blij, maar als ze verliezen vind ik ook heel pijnlijk. Het is ook heerlijk onvoorspelbaar.”

Peter kijkt alvast uit naar het nieuwe seizoen. “Er zitten een paar geweldige fragmenten in, die gemakkelijk televisiegeschiedenis kunnen worden. En we hebben ook een pak schitterende prijzen in de aanbieding, tot zelfs een reis naar Curaçao. Wie ik graag nog eens als letterzetter wil? Iemand van het koninklijk hof. Dat hoeft daarom niet per sé prins Laurent te zijn. Als koningin Mathilde het ziet zitten… héél graag. Maar dit seizoen hebben we alvast heel wat fijne letterzetters, van Willy Sommers en Willy Naessens tot Miss België en Sam Gooris. En wat Gordon doet aan het bord, levert ook geweldige televisie op. En natuurlijk is ook Wim (Opbrouck, red.) van de partij. Voor ‘Het Rad’ kende ik hem niet echt, maar wat een fantastische, lieve en professionele kerel is dat toch.”

Zelf meespelen zal Peter niet meteen doen. “Ik zou dat spel kapot maken, denk ik. Ik ben vreselijk competitief ingesteld. Als ik zou verliezen, zou de sfeer een pak grimmiger worden.” (grijnst)

Het Rad, vanaf maandag 2 augustus op Play4 en ook op GoPlay.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.