Kobe Chielens speelt Geoffrey in Beau Séjour 2: “Televisiedebuut smaakt naar meer”

Kobe Chielens zette voor het eerst de stap naar televisiewerk.© TOGH
Kobe Chielens zette voor het eerst de stap naar televisiewerk.© TOGH
Tom Gheeraert

Met zijn rol als Geoffrey in Beau Séjour 2 maakt Reningelstnaar Kobe Chielens zijn debuut op het kleine scherm. Voordien was de acteur vooral bezig met theater, maar corona stortte die sector in een diepe crisis. Het stimuleerde Kobe wel om zich te verdiepen op de zakelijke kant van de cultuursector, met onder meer een eigen boekingskantoor voor ‘nieuwe’ muziek en theater.

Wie op zondagavond op één de tweede reeks van Beau Séjour volgt, zal al kennis gemaakt hebben met Geoffrey. De acteur achter het personage is Kobe Chielens (28), zoon van kunstacademiedirecteur Wim Chielens en broer van de bekende illustrator Trui Chielens. “Geoffrey is de bad kid in town, de puber die met van alles experimenteert en daarmee ook heel wat mensen tegen de borst stoot”, vertelt Kobe over zijn personage. “Ik speel dus een beetje de egoïstische puber. Aangezien het personage toch heel wat jonger is dan mezelf, was het geen gemakkelijke rol om me in te verplaatsen, maar dat vind ik net het leuke eraan. Ik kan het mijn eigen invulling geven. Het staat nogal ver van mijzelf en dan is het leuk om het eens anders te doen.”

Kobe volgde een masteropleiding drama aan KASK in Gent en studeerde af in 2015. “Ik heb een aantal voorstellingen gemaakt, samen met Bosse Provoost, waarvan een aantal tijdens de opleiding. ‘Moore Bacon!’ was de eerste voorstelling die we maakten los van de opleiding. Daarmee hebben we op Theater Aan Zee een prijs gewonnen en dat heeft wat deuren geopend, onder andere een tournee in Nederland. Ook in Engeland en Spanje mochten we spelen.”

Televisiewerk

Na de volgende voorstelling ‘The Act of Dying’ gingen Kobe en Bosse elk hun eigen weg. “Ik heb verder gedaan met het gezelschap De Polen, dat ik nu aan het beheren ben samen met Lieselotte De Keyzer. Daarmee hebben we nog ‘De vogels’ gemaakt in het najaar van 2019… En dan is de hel losgebarsten in de cultuursector. Omdat er geen spelkansen meer waren, hebben we alles stilgelegd. Nu is dat nog altijd zo, omdat er een overaanbod is aan nieuw werk. Dat is redelijk dramatisch voor de sector, zeker voor mensen zoals ik, die nog in het begin van hun carrière staan en geen gevestigde waarde zijn.”

“Leuke ervaring, iets helemaal anders dan theater”

Met Beau Séjour zette Kobe voor het eerst de stap naar televisiewerk. “Ik heb ook aan een aantal kortfilms meegewerkt, maar Beau Séjour was mijn eerste rol voor televisie. Dat is toevallig op mijn pad gekomen. Alles werd trouwens nog opgenomen vóór de coronacrisis. Het was een leuke ervaring, maar het is iets helemaal anders dan theater. In theater werk je heel hard toe naar een eindpunt, wat heel spannend is. Voor film is dat één langgerekte rush waar je doorgaat. Het is wel heel boeiend en leuk, omdat het heel hard werken is. Het is een professionele machine. Ik zou dat zeker nog willen doen, omdat het ook perfect naast theater kan bestaan.”

Momenteel ligt er geen nieuw tv-werk op de plank voor Kobe, maar de jonge Reningelstenaar blijft wel bezig met theater. “In mijn hoofd ben ik een heel nieuw project aan het uitdenken. Op het vlak van theater maak ik vooral voorstellingen zonder woorden, dus heel beeldende voorstellingen. Ik wil dat verder onderzoeken voor een nieuwe voorstelling. Het gaat over een mechanisch dansen, zoals een pop of marionet beweegt.”

Theater en muziek

De coronacrisis stimuleerde Kobe ook om eens andere horizonten te verkennen. “Zo doe ik zakelijk werk voor drie theatergezelschappen. Daarnaast heb ik met Lieuwe Ryngaert, die ook van Poperinge is, een boekingskantoor voor theater en muziek. Met ‘Reik’ promoten we dus mensen die nog geen vaste grond hebben in de sector, maar wel nieuw en innoverend werk maken”, aldus nog Kobe, die ondertussen in Gent woont, maar nog regelmatig naar de Westhoek komt. “Zeker, om bijvoorbeeld eens te wandelen met mijn ouders en vrienden. Ik geef ook een lesvervanging theater aan de kunstacademie, waardoor ik sowieso iedere woensdag in Poperinge ben.”

In de Westhoek dook Kobe de afgelopen jaren af en toe op tijdens evenementen met Radio Fresnel, waarbij hij samen met Sander Tant plaatjes draaide in een caravan. “We hebben dat even stopgezet, omdat Sander druk bezig was met Mood, een evenementenhuis dat hij heeft opgericht in Reningelst. Vorige zomer hadden we wel plannen om er weer in te vliegen met een ander concept. Door corona is dat nooit uit de startblokken gekomen, maar het is zeker geen afgesloten hoofdstuk”, besluit Kobe Chielens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten