https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knokse wielerploeg test ziekenhuiseten voor programma Dina Tersago

© VTM
Redactie KW

Ze zeggen dat je zieker wordt van ziekenhuiseten. Maar is die bewering ook waar? In de eerste aflevering van het tweede seizoen ‘Ze Zeggen Dat’ gaat Dina Tersago samen met een wielerclub in Knokke op onderzoek.

Om uit te testen of je zieker wordt van ziekenhuiseten trekt Dina naar een wielerclub in Knokke. Daar verdeelt ze de ploeg van gezonde sporters in twee groepen: team ‘clinique’ en team ‘chique’. Gedurende twee weken krijgt elk team drie maaltijden per dag. Team clinique eet traditioneel ziekenhuiseten uit een grootkeuken die aan ziekenhuizen levert, het andere team krijgt vers gemaakte voeding voorgeschoteld. Voor ze aan het experiment beginnen, passeert iedereen langs het labo voor een nulmeting. Ook Dina doet mee met team ziekenhuiseten: “Alles voor de wetenschap”, lacht ze. Na twee weken is het tijd voor de nameting. Zorgt ziekenhuiseten er ook echt voor dat je zieker wordt?

Dit seizoen is er ook een glansrol weggelegd voor Ivette en Lisette, de bloedeigen mama’s van Dina Tersago en Andy Peelman. Met z’n vieren testen ze elke week beweringen die mama’s van bekende Vlamingen al eens durven poneren. Birgit Van Mol bijt de spits af: “Als kind had ik vaak korstjes op mijn knieën en heb ik vaak op de spoed gezeten maar soms was het minder erg en dan zei mijn mama: ik zal er een kusje op geven en dan zal het beter gaan. Maar is dat ook echt zo of is het flauwekul?” Tijd voor de test! Dina en Andy moeten hun handen in een doos vol brandnetels steken. Daarna mogen de mama’s één hand overladen met kusjes. Is de mythe waar of niet?

De eerste aflevering van ‘Ze Zeggen Dat’ is te zien op donderdag 14 oktober om 20u35 op VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.