Klopjacht geopend op tweelingzussen uit Proven

Imke en Saar Deleu zijn momenteel ‘op de vlucht’. © Play4
Redactie KW

Vorige week zijn de opnames van start gegaan van het Play4-programma ‘Klopjacht’, dat een tweede seizoen kreeg. Concreet moeten duo’s uit de handen van speurders zien te blijven, die over allerlei opsporingstechnieken beschikken.

Dat gaat van gsm-tracing tot het bekijken van ANPR-camera’s. Daarbij is het dus belangrijk dat ze zoveel mogelijk onder de radar blijven, want vrienden en familie kunnen met gemak afgeluisterd worden. Ze moeten onderweg ook opdrachten vervullen om zo een extractiepunt te bereiken waarmee ze het land kunnen ontvluchten.

Actief bij de scouts

Om het spel nog spannender te maken, losten de programmamakers al de identiteit van diegenen die op de vlucht zijn. Wie hen opmerkt, kan hen helpen of besluiten hen aan te geven, en zo een geldprijs binnenrijven.

Eén van de duo’s bestaat uit Imke en Saar Deleu, afkomstig uit Proven. De 37-jarige dames volgden les aan het Poperingse Sint-Janscollege en waren ook jarenlang actief bij Scouting Poperinge, wat in hun voordeel kan spelen. Als kind waren ze al twee handen op één buik, dus ze zijn goed op elkaar ingespeeld en geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Wie hen opmerkt, kan hen helpen. Maar wie hen wil verklikken, kan via WhatsApp terecht op het nummer 0475 11 55 55. Deze lijn is geactiveerd sinds 8 mei en zal twee weken lang actief zijn.

(BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.