Klas 5A Franciscusinstituut verwelkomt Marcske en Boma van De Kampioenen

Markske wordt omsingeld door de leerlingen.© MD
Markske wordt omsingeld door de leerlingen.© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Voor klas 5A van het Sint-Franciscusinstituut in Poperinge was het vrijdag een spannende namiddag. Marc en Boma van F.C. De Kampioenen kwamen op bezoek in de klas. Een heuglijke namiddag vol kindervreugde op het einde van het schooljaar.

In het kader van de F.C. De Kampioenenzoektocht in Poperinge werd een wedstrijd opgestart onder de klassen van het vijfde en zesde leerjaar, met als hoofdprijs een meet-and-greet. De klassen streden tegen elkaar in enkele ludieke opdrachten: van het zich verkleden en naspelen van een bekende scène, tot het ontwerpen van nieuwe voetbaltruitjes voor de Kampioenenploeg.

De hoofdprijs ging naar klas 5A van juf Charlotte Dekervel en juf Emma Dever van het Sint-Franciscusinstituut in Poperinge.

Rode loper

“Marcske en Boma werden met veel plezier onthaald op school. De rode loper werd uitgerold en de andere leerlingen van de school vormden een erehaag. De acteurs gingen mee naar de klas en kregen wat uitleg van de kinderen over de drie challenges die ze moesten doen”, vertelt juf Charlotte Dekervel.

“Daarna mochten de leerlingen vijf vragen stellen aan Marcske en Boma. Marcske trakteerde met… uiteraard, chocomelk! Als afsluiter kregen alle kinderen van de klas nog elk een strip, die ze konden laten signeren”, zegt juf Emma Dever. Alle deelnemende klassen krijgen nog een leuk pakketje met strips.

Chocomelk

Naast de winnende klas krijgen nog drie klassen een eervolle vermelding:

Winnaar ‘Beste Scène’: klas 5B van Sint-Benedictus.

Winnaar ‘Beste Kampioenenlied’: 5de en 6de leerjaar van VBS De Kastanje Proven en

Winnaar ‘Leukste voetbalshirt’: 5de en 6de leerjaar van VBS De Waaier in Watou.

“De stad Poperinge wilde met deze wedstrijd-in-de wedstrijd wat extra animo brengen in de lagere scholen. Het voorbije schooljaar was noch voor de leerlingen, noch voor de leerkrachten evident. Op deze manier hoopte het stadsbestuur bij te dragen aan een spetterend einde van het schooljaar. De komende maanden volgen er nog enkele leuke acties. Hou dus de sociale media van Poperinge en http://www.poperinge.be/fcdekampioenen in de gaten”, zegt Jeugdschepen Ben Desmyter (CD&V).

“Ondertussen loopt de fiets- en wandelzoektocht rond F.C. De Kampioenen in Poperinge nog steeds. Nog tot 31 juli kan je deelnemen. Ondanks de examenperiode en het minder gunstige weer tijdens de eerste weken, mochten we toch al meer dan 3.000 deelnameformulieren uitdelen. De reacties zijn unaniem positief”, zegt schepen van Toerisme Klaas Verbeke (CD&V).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.