Klaas uit Langemark sneuvelt in 45ste aflevering ‘Homo Universalis’

Klaas met een een aantal attributen waarmee hij de 45ste dag van ‘Homo Universalis’ haalde. © Robert Barthier
Redactie KW

Voor Klaas Goudeseune zit Homo Universalis, een rubriek in ‘Iedereen beroemd’ op één, erop. De 55-jarige Langemarkenaar startte met als doel om tien afleveringen te overleven, maar uiteindelijk werden het er 45.

In Homo Universalis wordt gestart met 100 deelnemers die allerlei proeven moeten uitvoeren. Elke dag valt er iemand af, tot uiteindelijk de Homo Universalis gevonden wordt. “Ik volgde het programma al jaren”, vertelt de teamcoach in maatwerkbedrijf Mariasteen in Gits. Uiteindelijk werd ik uit meer dan 800 kandidaten geselecteerd. Door mijn deelname moest ik trouwens voor het eerst in dertig jaar verstek geven voor Festival Dranouter, waar ik vrijwilliger ben in de milieuploeg. Voor die opnames moest je je namelijk elk weekend vrijhouden. Er nam ook een dame uit Zonnebeke deel en we hadden afgesproken om te carpoolen naar Schelle, maar na de eerste proef lag zij er al uit. Ik mocht het carpoolen meteen vergeten.” (lacht)

Sonja Kimpen

Voor Klaas was televisie geen compleet nieuwe wereld. Vijftien jaar geleden was hij namelijk al te zien in het vtm-programma Je bent wat je eet waarin Sonja Kimpen zwaarlijvige mensen kennis liet maken met een gezondere levensstijl. “Als cafébaas leefde ik toen op bier, frieten en een bord boules de Berlin of croissants als ontbijt met een dertigtal pinten per dag erbovenop. Ik was een ongezonde vleesklomp van 142 kilogram. Dankzij de richtlijnen van Sonja Kimpen stond er, op 38-jarige leeftijd, plots 40 kilogram minder op de weegschaal.” (lacht)

Na 45 dagen moest de Langemarkenaar uiteindelijk het spel verlaten. “Een papieren vlieger plooien en die op een tafel laten belanden, dat was mijn ding niet. Maar ik ben toch heel tevreden over het afgelegde parcours. Het was hoe dan ook een heel toffe belevenis en een rijke ervaring. Ook de ambiance tussen de kandidaten onderling was het beleven waard”, besluit Klaas.

Voor het eerst papa

Nu zijn tv-avontuur achter de rug is, wacht hem een andere blijde gebeurtenis. Zijn echtgenote Shiena Labajo zet, als alles perfect verloopt, rond 19 januari 2022 een baby op de wereld en dan wordt Klaas op zijn 55ste voor de eerste maal papa.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.