https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Karl Vannieuwkerke leidt sportzomer in goede banen

Karl zal deze zomer niet van het scherm weg te slaan zijn. (foto VRT)© © VRT Sofie Silbermann 2018
Karl zal deze zomer niet van het scherm weg te slaan zijn. (foto VRT)© © VRT Sofie Silbermann 2018
Bert Vanden Berghe

Sportjournalist Karl Vannieuwkerke, die wekelijks een column heeft in deze krant, wordt het vaste gezicht voor de verslaggeving van de drie grote sportevents komende zomer: het EK, de Tour en de Spelen.

Met het EK Voetbal en de Rode Duivels, de Ronde van Frankrijk én de Olympische Spelen in Tokio valt er deze zomer heel wat te beleven. De drie grootste sportevenementen van 2021 krijgen Karl Vannieuwkerke als gastheer. Net zoals bij het WK Voetbal in 2018 wordt ook deze zomer voor het EK het sportdorp Villa Sporza opgetrokken onder de VRT-toren.

Voor de omkadering bij de namiddag- en de vooravondmatchen is Maarten Vangramberen tot aan de start van de Tour gastheer van dienst. Voor de avondwedstrijden is dat Karl Vannieuwkerke, die vanaf de start van de Tour alle omkadering voor zich neemt.

Ronde van Frankrijk

Op zondag 11 juli, onmiddellijk na afloop van de finale van het EK, flitst Karl Vannieuwkerke naar de Ronde van Frankrijk om er vanaf dinsdag de laatste, en mogelijk beslissende week in de Tour, te volgen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Karl ook naar Tokio zou trekken voor de Spelen, nu blijft het bij een Olympische talkshow dicht bij huis. “We gaan vanop een vaste locatie in Vlaanderen een soort Olympische Vive le Vélo in elkaar steken”, weet Karl. “We gaan praten met onze atleten in Tokio en ontvangen zelf experten, ex-Olympiërs en grote fans. Om naar uit te kijken!”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.