Kachtemse ouders van Blind Getrouwd-kandidaat Davy Casteleyn beleven spannende avond

De ouders van Davy Casteleyn, Karin Vereecke en Marnick Casteleyn, herbekijken het programma waarin hun zoon zijn ja-woord gaf in het stadhuis van Lier. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
De ouders van Davy Casteleyn, Karin Vereecke en Marnick Casteleyn, herbekijken het programma waarin hun zoon zijn ja-woord gaf in het stadhuis van Lier. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Afgelopen zondag, op Valentijnsdag, maakte Davy Casteleyn zijn intrede in ‘Blind Getrouwd’. De 33-jarige Kachtemnaar is uitgeweken naar Gent , maar bij zijn ouders in de Negende Liniestraat werd toch met een klein hartje uitgekeken naar de eerste aflevering waarin ook de ouders opduiken. “Maar het viel mee”, lacht mama Karin.

Met toch wel een beetje gezonde stress zaten de ouders van Davy Casteleyn zondagavond voor tv. Hun zoon was enkele weken voordien voor het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’ in het huwelijksbootje gestapt met leerkrachte Hanne uit Lier. “Ik ken het programma en toen Davy nog thuis woonde keek hij wel eens een flard mee. We wisten wel dat hij ingeschreven was voor het programma, maar uiteindelijk halen slechts enkele kandidaten het uit de duizenden kandidaturen. Pas toen hij bij ons aanbelde wat te zien was in de eerste aflevering wisten we dat hij bij effectief in het huwelijksbootje zou stappen met een meisje dat we niet kenden. En hij ook niet uiteraard.”

“Knuffelen is hier zowat de gewoonte van het huis” – mama Karin

Pas de morgen voor het huwelijk werden Karin Vereecke (56) en Marnick Casteleyn (59) verwittigd dat ze voor de trouwpartij verwacht werden in Lier, de woonplaats van hun schoondochter in spe Hanne. “Door de geldende coronamaatregelen mochten we ook niet met veel mensen richting Lier. Toen het bruidspaar op komst was, zagen we al de familie van de bruid zitten. Toen dacht ik al dat het snor zat, het zagen er lieve mensen uit. Na de trouw en op de receptie konden we hier en daar wel wat woorden wisselen, maar door corona was iedereen ook wat zijn tafeltje toegewezen.”

Sportieve genen

Zelf hebben Marnick (Kachtem) en Karin (Izegem) er 39 jaar huwelijk op zitten. Dochter Ellen (36, Kluisbergen) schonk hen zeven maanden geleden een eerste kleinzoon: Rafa. “Davy had door de jaren heen wel enkele vriendinnetjes. Hij was nog enkele jaren samen met een Berlijns meisje dat hij leerde kennen toen hij in Freiburg studeerde en hij had een langere relatie met een meisje uit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.”

Davy is licentiaat geschiedenis, gaf nog les in Mons, Brussel en Schaarbeek. “Hij deed dat graag, maar het is zo moeilijk om aan een vaste job te geraken. Via zijn zus hoorde hij dat er een vacature was bij politiezone RIHO. Hij deed mee aan een examen, slaagde en was eerst op intern toezicht en nu op de logistieke dienst actief. Hij woonde in functie van zijn job al op verschillende plaatsen, maar nu al een tijdje in Gent. Maar hij fietst zeker vier keer per week over en weer van Gent naar Roeselare. En dan houdt hij hier wel eens halt natuurlijk.”

Geen zittend gat

Davy en zijn zus Ellen groeiden op de Haverhuiswijk als buren van het wijklokaal en bijhorende speelplein. “Sportief is hij altijd al geweest. Dat heeft hij misschien van ons, wij speelden allebei tennis. Maar Davy zocht in de triatlon en heeft al twee Ironmans op zijn actief. Hij heeft ook geen zittend gat. Als hij wat congé bijeen gespaard heeft, trekt hij er op uit. Soms voor wekenlang. Wij reizen ook graag, maar blijven in Europa. Hij zoekt het verder: van Groenland tot Sri Lanka.”

Om zijn kostuum te gaan kiezen liet mama Karin de eer aan Aline, een goede vriendin van Davy uit zijn Collegejaren. “Zij is ook te zien met haar man tijdens de eerste aflevering. Ook al door de coronamaatregelen mocht maar één iemand mee om het kostuum te kiezen.”

Plat van het lachen

Zelf maakten Karin en Marnick dus ook hun tv-debuut. “Ik was natuurlijk wat zenuwachtig. Ik heb staan strijken tot het programma begon. Davy had de eerste aflevering al gezien en zo wisten we dat we er in voor kwamen. Een kort stukje, had hij gezegd. Maar dat kort stukje duurde toch wat langer. En ja, je ziet ons knuffelen. Maar dat is hier zowat de gewoonte van het huis. Tijdens de uitzending hebben we met ons twee toch enkele keren plat van het lachen gelegen. We zullen wellicht ook nog in een latere aflevering opduiken, Hanne en Davy zijn hier tijdens de opnames ook koffie komen drinken. Voor Blind Getrouwd wonen ze zes weken samen op een appartement en maken ze ook een huwelijksreis. Maar hoe het verder afloopt, daarover mogen wij niks zeggen.”

Iedere zondagavond afstemmen op VTM is de boodschap voor wie nieuwsgierig is. Karin en Marnick kregen ook heel wat reacties. “Na de artikels in de kranten en de weekbladen viel dat al bij al nog mee, maar maandagmorgen kreeg ik tal van berichtjes. Ik zal boodschappen doen wat uitstellen”, knipoogt Karin.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten