Julie en Wout uit Izegem wagen hun kans in Belgium’s Got Talent

Julie en Wout, vlak voor hun auditie: “Er is een zekere chemie tussen ons.” © VTM
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Julie Roose (11) en Wout Lievens (12) uit Izegem wagen op vrijdag 8 oktober hun kans in Belgium’s Got Talent op VTM. Het duo wil de jury verrassen met een moderne en ontroerende dans. Ze leerden de kneepjes van het vak in het Life Danscenter in Izegem, waar hun auditieaflevering vrijdagavond op groot scherm te zien is.

Julie en Wout vormen al drie jaar een duo binnen het Life Danscenter. “We hebben elkaar tijdens de lessen leren kennen”, zegt Julie. “Ik ben acht jaar geleden bij Life komen dansen. Mijn zus volgde al danslessen en ik deed dan mee bij de opwarming. Zo kreeg ik de smaak te pakken en ben ik ook bij Life cursussen gaan volgen.”

Wout legde een gelijkaardig parcours af. “Vijf jaar geleden kwam ik met mijn tante naar een opendeurdag van het danscenter en ik vond het wel tof wat ze deden. Ik ben van turnen overgeschakeld op dansen. In de loop der jaren hebben Julie en ik elkaar als danspartner gevonden en dat klikte meteen. Sindsdien hebben we aan verschillende wedstrijden deelgenomen en dat leverde mooie resultaten op. Zo zijn we in september nog Belgisch kampioen geworden in een wedstrijd van dansfederatie Dance Waves.”

Even getwijfeld

Wout en Julie concentreren zich op moderne dans en het is in die stijl dat ze hun kans wagen in Belgium’s Got Talent.

“Dankzij Life-oprichter Davy Desloovere”, zeggen ze. “Het was zijn idee om ons eens te laten mee doen aan het programma. Het danscenter heeft al verschillende groepen of kandidaten gestuurd, telkens met goede resultaten.” Toch twijfelde het duo nog even. Stefanie Maertens, de moeder van Julie: “We zagen dat ze het goed deden op danswedstrijden, maar zouden ze wel goed genoeg zijn voor zo’n show op de nationale televisie? Gelukkig konden we terugvallen op de ervaring van zaakvoerders Davy, Dieter en choreografe Lone Haelemeersch. Zij hebben ons overtuigd om er volledig voor te gaan.”

Veel kunnen Wout en Julie nog niet kwijt over de auditie, maar ze lichten toch een tipje van de sluier: “Al van bij onze eerste show voor Life merkten we dat er een echte klik tussen ons twee is”, zegt Julie. “We zijn goede vrienden en komen regelmatig bij elkaar over de vloer. We zijn geen liefjes, maar wel beste maatjes. We voelen elkaar op de dansvloer echt goed aan. We wagen onze kans met een modern dansduet, waarin we een verliefd koppeltje spelen. Omdat er een zekere chemie tussen ons is, denken we dat dit zeer overtuigend zal overkomen bij de kijkers.”

Stress

De choreografie werd gemaakt door Lone Haelemeersch, die zelf al haar kans in het tv-programma waagde. “Zij trainde ons de afgelopen jaren en heeft ons al verschillende choreo’s aangeleerd”, vertelt Wout. “Nu kon ze waardevolle tips meegeven. Er komt immers heel wat meer bij kijken dan enkel je danspasjes leren. Ook het gebeuren achter de schermen kan heel indrukwekkend overkomen en dat zorgt toch altijd voor wat stress. Lone zorgde ervoor dat we ons wat op ons gemak konden voelen, en Davy voor de ideale afwerking van de act.”

Belgium’s Got Talent, VTM, 20.35 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier