Jens Dendoncker stuurt gezinnen in hun eigen huis op de grootste schattenjacht ooit

Afgelopen najaar was er al een druk bekeken oproepaflevering. © VTM
Bert Vanden Berghe

Vanaf zaterdag 1 april – en dat is geen grap – presenteert Jens Dendoncker het VTM-programma ‘Wie Zoekt Die Wint’, waarbij onbekende Vlamingen op zoek moeten gaan naar 100.000 euro… in hun eigen huis.

100.000 euro cash. Dat is wat er vanaf 1 april elke zaterdag te winnen valt in Wie Zoekt Die Wint, het spelprogramma met de grootste prijzenpot per aflevering ooit. Na het succes van de oproepaflevering vorig najaar is het nu tijd voor the real deal. In Wie Zoekt Die Wint barst elke week een echte schattenjacht los waarin gezinnen hun huis op stelten moeten zetten om 100.000 euro te vinden. Jens Dendoncker en zijn professioneel verstopteam moffelen het geld weg in het huis van de bewoners en dat op de meest waanzinnige plekken. Onderaan in een zak bloem, binnenin een laptop, achter plinten, in een stuk fruit of zelfs achter een muur of deurlijst… Geen plek is te gek. Zijn de gezinnen bereid om een ravage aan te richten in hun eigen interieur voor 100.000 euro cash?

Geen plek is te gek om geld te verstoppen.
Geen plek is te gek om geld te verstoppen. © VTM

Van zodra alle geldbriefjes zijn verstopt, krijgt het gezin 30 minuten de tijd om hun huis volledig op z’n kop te zetten. Daarbij kunnen ze ook een hulplijn scoren, zoals een bieptoon die afgaat op een cruciale plek, de helpende handen van bekende Vlamingen zoals Karen Damen, Laura Tesoro of Natalia, of de Bulgaarse buurman van Jens die haarfijn komt uitleggen waar er veel geld te rapen ligt. In het Bulgaars weliswaar. De families komen ook voor verscheurende dilemma’s te staan. Ontsteken ze de verfbom in de slaapkamer als er ook 5.000 euro uit ploft? En drukken ze op de knop die naast een paar geldbriefjes ook een ton zand in hun woonkamer stort? Het geld dat ze binnen het half uur vinden, mogen ze houden. Áls alle gezinsleden na het alarmsignaal ook binnen de 10 seconden uit hun huis geraken tenminste. Anders wordt het bedrag gehalveerd.

Drie experts

“Het programma draait volledig rond zoeken, zoeken en nog eens zoeken”, aldus Jens Dendoncker. “We dagen één gezin uit om in een half uur 100.000 euro cash te verdienen. Mijn rol? De stoorzender spelen. Wat afleidingsmanoeuvres maken en onnozel doen om de gezinnen uit hun lood te slaan. Want als ze te veel geld vinden, dan moet ik het gaan uitleggen aan VTM. Mocht ik het zijn, ik zou als een halve zot mijn kot uitbreken, met alle ravage vandien. Interieurs vernielen, dat gaan we in Wie Zoekt Die Wint niet doen. Maar ze ordelijk achterlaten… dat ook niet.”

De drie experten halen letterlijk en figuurlijk alles uit de kast.
De drie experten halen letterlijk en figuurlijk alles uit de kast. © VTM

In Wie Zoekt Die Wint kan Jens rekenen op drie experts die gedoctoreerd zijn in de verstopkunde. Johny Kaczmarowski is geboren met een baksteen in de maag en gyproc in de nieren. Hij staat al 35 jaar in de bouw, maar het grote publiek kent hem als de Limburgse werfleider in Huis Gemaakt. Inspecteur Anke Van Os (bekend van De Mol) keerde al honderden huizen binnenstebuiten voor haar job bij de recherche. Dankzij die jarenlange ervaring met huiszoekingen weet ze alle verborgen plekjes in een woning te vinden. Henk Rijckaert klust naast zijn carrière als comedian graag bij in zijn eigen atelier. Daar knutselt hij de meest waanzinnige bouwsels in elkaar onder het motto ‘hoe gekkiger, hoe prettiger’. De verstoppers speuren elk hoekje in huis af om het geld op de meest verrassende plaatsen te verbergen.

‘Wie Zoekt Die Wint’, vanaf zaterdag 1 april om 20.25 uur bij VTM.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier