Jaron en Sharon wagen vanavond hun kans in First Dates

(foto VRT)
(foto VRT)
Redactie KW

Het First Dates-restaurant opende enkele weken geleden opnieuw de deuren op Eén. Dinsdag wagen Jaron Verhaeghe (24) uit Sint-Kruis en Sharon Decavele (27) uit Heule hun kans. Het is een realityprogramma waarin vrijgezellen hun kans wagen.

In First Dates wagen vrijgezellen uit heel Vlaanderen hun kans in de zoektocht naar ware liefde. Tijdens een coronaveilig en romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot, leren de singles elkaar beter kennen en laten ze dieper in hun hart kijken. Volgende week dinsdag is het de beurt aan Jaron Verhaeghe (24) uit Sint-Kruis en Sharon Decavele (27) uit Heule. Jaron brengt zijn hond Yara mee naar het restaurant, zijn date Sharon heeft een nierziekte maar staat desondanks positief in het leven. “Ik ben niet zo’n dater , maar leg wel gemakkelijk contact. Ik ben zo iemand die zou praten tegen een hondje met een hoedje op”, glimlacht Sharon. Op relatiegebied legt ze de lat bewust hoog. “Mijn ideale date aanvaardt me eerst en vooral zoals ik ben. Door mijn aandoening – de ziekte van Berger – lig ik drie keer per week aan de nierdialyse en ben ik veel bewuster gaan leven. Maar ook de wederzijdse aantrekking moet er zijn. Ik was heel nerveus voor mijn date met Jaron, tot ik hoorde dat hij uit West-Vlaanderen kwam. Het ijs was onmiddellijk gebroken.”

Sharon stond vorig seizoen al op het punt om zich in te schrijven voor First Dates. “Een leuke anekdote: een goede vriendin van mij nam toen via Facebook contact op met een van de kandidaten bij wie het niets was geworden. Het klikte, en ze zijn nu nog altijd bij elkaar.”

“Huisje, boompje, tuintje: vrienden deden het me al voor” – Jaron Verhaeghe

Sharon had ondertussen zelf ook iemand leren kennen, maar hij bleek niet de ware te zijn. En op Tinder vond ze de liefde evenmin. “Ik heb dat gewoon eens geprobeerd uit nieuwsgierigheid. Ik moest toch kunnen meepraten met mijn vriendinnen hé”, knipoogt ze. “Maar al na één date hield ik het voor bekeken. Ik swipete toch vooral naar links.” Over haar romantisch etentje met Jaron mag ze niet te veel verklappen, maar hij was alvast wel haar type. “Toen Jaron binnenkwam, maakte hij meteen een goede indruk op mij. Hij bleek niet alleen een grote dierenvriend maar ook een echte familiemens. Goed gematcht van de programmamakers.”

De reden waarom Jaron zijn hond Yara, een Mechelse herder van drie jaar oud, bij had, is dat de twee onafscheidelijk zijn. “Ik werk ’s nachts, als bewakingsagent. Dat maakt ook dat het moeilijk is om iemand te leren kennen. Als andere mensen slapen, ben ik aan het werk en als je een lief hebt, slaap je ook liever niet altijd alleen”, zegt de Sint-Kruizenaar. Nog deze maand verhuist hij naar een nieuwe stekje.

Leuke date

“Huisje, boompje, tuintje: een aantal vrienden deed het me al voor. Ik was al een tijdje alleen en besloot daarom mijn kans te wagen in First Dates. Ik mis het soms ook wel om samen met een partner een wandeling te kunnen maken of eens te gaan eten, eens over je dag te kunnen vertellen als je van je werk thuiskomt. Gewoon je leven kunnen delen en leuke momenten beleven samen.”

Wat Jaron zoekt in zijn partner? “Ik wou graag een zorgzaam en begripvol iemand, een steun en toeverlaat in de klassieke zin. Maar ook iemand met wie je eens goed plezier kunt maken. Anders is het leven ook maar saai. Sharon maakte een prima eerste indruk, we hebben een leuke date gehad”, aldus Jaron, die ook viel op Sharons tatoeages. “Maar om te weten hoe het tussen ons afloopt, zul je dinsdag naar First Dates moeten kijken.”

(Wim Kerkhof)

First Dates is op maandag, dinsdag en donderdag om 21.30 uur te zien op Eén en via VRT NU. De aflevering met Jaron en Sharon is dinsdag

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.