Jan Verheyen duikt op in ‘Stukken van Mensen’

Jan Verheyen wil het onderste uit de kan halen. © Play4
Bert Vanden Berghe

Op dinsdag 8 februari start het nieuwe seizoen van ‘Stukken van Mensen’ op Play 4. Regisseur Jan Verheyen komt er een werk van Keith Haring verkopen.

Het team dat presentatrice Evy Gruyaert in goede banen moet leiden, werd uitgebreid met een achtste expert: vintagedealer en interieurstyliste Paulette Van Hacht. Zij runt in Knokke en Antwerpen een eigen zaak. Samen met haar concullega’s Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte, Boris Devis en Paul De Grande jaagt ze vanaf vanavond in de Verbeke Foundation op pareltjes, pronkstukken, leuke hebbedingen en kunstschatten.

Keith Haring

Aan unieke objecten is er dit seizoen alvast geen gebrek: een Romeinse munt, een werk van Keith Haring, een schilderij van Bram Bogart, een kledingstuk van Eddy Wally, een Playboy flipperkast, een Austin Healy of een speciale kapstok, alles passeert de revue en voor de juiste prijs vinden de stukken ook een nieuwe eigenaar. Ook Bart De Wever, Marina Wally, Jan Verheyen, Linde Merckpoel, Piet Huysentruyt, Willy Naessens, Riadh Bahri, Véronique De Cock en Xavier Taveirne wagen hun kans.

In de eerste aflevering komt Jan Verheyen langs. Hij was eerder al eens te gast in Stukken van Mensen, maar nu is hij terug met een echt topstuk: de Pop Shop III van Keith Haring. De vier zeefdrukken van de erg bekende popart- en graffitikunstenaar zorgen voor heel wat enthousiasme bij de dealers. Ze gaan wel diep in hun geldbuidel moeten tasten, want Jan wil zeker 50.000 euro voor het unieke werk. Of kan hij er nog meer uit halen? Als hij het verkocht krijgt voor zijn prijs, komt het stuk alvast in de top 5 te staan van duurst verkochte items ooit in het programma…

‘Stukken van Mensen’, vanaf dinsdag 8 februari om 21.30 uur op Play4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.