James Cooke verrast Inge en zoontje met afgewerkt droomhuis van overleden man

© (Foto TP)
Redactie KW

Move de bus! Move de bus! scandeerde een grote menigte zaterdag in een Ieperse wijk. Op aangeven van niemand minder dan James Cooke. De presentator kwam naar de stad voor opnames van Extreme Makeover Vlaanderen.

James Cooke deed via de sociale media van de stad een oproep aan alle Ieperlingen om zaterdagochtend af te zakken naar een wijk in Ieper voor opnames van het Play4-programma Extreme Makeover Vlaanderen. De aanwezigen kregen ter plaatse een rood T-shirt van het tv-programma en verwelkomden een grote bus voor de onthulling van de vernieuwde woning van Inge van der Weijde en haar zoontje Noah.

De Ieperse school Koningsdale startte vorig jaar met een crowdfundingactie voor Inge, nadat haar man Thijs Vanormelingen uit het leven stapte. De “alleskunner” was volop bezig met de bouw van hun droomhuis, maar zag geen uitweg meer na psychische problemen en het overlijden van zijn vader.

Het geld van de crowdfundingactie moest Inge helpen de leningen af te betalen voor haar onafgewerkte huis, waar op bepaalde plaatsen zelfs regen binnensijpelde. Uiteindelijk kwam James Cooke op de proppen met zijn “spraakmakende en life changing bouwprogramma” om het droomhuis van Thijs alsnog af te werken met de hulp van familie, vrienden, buren en bouwexperten.

Inge en Noah kregen het resultaat zaterdag al onder ogen, nadat de bus van het programma hen afzette in de straat en al wegrijdend de woning onthulde. Voor rest van Vlaanderen is het ontroerende verhaal dit najaar te zien op Play4.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.