https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jade Noë (19) laat zich opmerken in Homo Universalis: “Het is nu al een mooi avontuur”

Jade Noë met haar halsketting van paperclips. © VRT
Piet De Ville

De Brugse Jade Noë (19) wist zich al meteen in de tweede aflevering van ‘Homo Universalis’, de populaire rubriek in ‘Iedereen Beroemd’ op Eén, in de kijker te werken. Ze slaagde erin de opdracht ‘een halsketting maken met paperclips’ als allereerste tot een goed einde te brengen. “Het is nu al een heel mooi avontuur”, lacht Jade.

Met de zomervakantie achter de rug is Eén, het eerste kanaal van de VRT, opnieuw gestart met de boeiende afvallingswedstrijd Homo Universalis. Elke dag moet één kandidaat die zijn opdracht het traagst of minst goed uitvoert het spel verlaten. Walter Grootaers, de vaste stem van het programma, stuurt de afvallers zonder mededogen naar huis.

Paperclips

Jade Noë (19) uit Brugge is een van de honderd deelnemers en zoals alle kijkers konden zien, werd ze dinsdagavond al zeker niet naar huis gestuurd. Meer zelfs, Jade was het snelst van iedereen om de opdracht ‘maak een halsketting van paperclips en doe die rond je nek’ tot een goed einde te brengen. Jade woont in de Brugse wijk Sint-Jozef samen met haar ouders, 11-jarige broer en 9-jarige zusje.

Butlerschool

“Na het middelbaar onderwijs ben ik wat zoekende geweest over wat ik wou gaan doen. Ik heb een tijdje rechten gestudeerd, maar door de coronacrisis was studeren niet evident en dat wilde niet vlotten”, vertelt Jade. “Het klinkt misschien wat vreemd, maar ik heb er dan voor gekozen om een opleiding voor butler te volgen in Hertsberge. Die opleiding van twee maanden wordt gegeven in een privéschool de School for Butlers in een grote villa van Vincent Vermeulen, die alles in goede banen leidt. Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van een butler, ze denken dat het een soort ober is of zo. Maar een butler bekommert zich ook over budgetbeheer, doet een stukje management, het onthaal en natuurlijk ook praktische zaken in de keuken en de was en de plas. Nu, om eerlijk te zijn, ik heb die opleiding vooral gevolgd om een en ander bij te leren. Dat is voor mij zeker geen eindstation, want ik start binnenkort de studie Journalistiek aan de hogeschool Artevelde in Gent. Ik ben nog jong en wil nog veel leren.”

Mijn tante schreef me oorspronkelijk in voor de daterubriek van Iedereen Beroemd, maar dat zag ik niet zitten

Jade kwam via een omweg, namelijk via het programma Iedereen Beroemd, in de rubriek Homo Universalis terecht. “Een tante had me ingeschreven voor een rubriek van Iedereen Beroemd waarbij moeders voor hun zoon of dochter een date proberen te regelen, maar ik zag het absoluut niet zitten om daaraan mee te doen. Ik mocht wel deelnemen aan enkele andere rubrieken van Iedereen Beroemd en dat viel goed mee. Ook volgens de televisiemakers van productiehuis De Chinezen blijkbaar, want ik werd gevraagd me in te schrijven voor Homo Universalis”, legt Jade uit.

Verbondenheid

“Hoe ik erin geslaagd ben om die opdracht in de tweede aflevering zo goed te volbrengen? Ik ben zo rustig mogelijk gebleven en had al vlug begrepen dat ik die paperclips niet te ver open moest trekken, maar eerder in elkaar moest schuiven. Opdrachtjes waarbij fijne motoriek belangrijk is, liggen me wel. Ik mag nog niet al te veel vertellen over het vervolg, maar wat ik wel kan zeggen, is dat het echt een mooi avontuur is. Er is een soort verbondenheid tussen de deelnemers en iedereen wordt dan ook uitgenodigd om de finale te volgen”, besluit de jonge studente.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.