Ingeborg gaat mee op zoek naar nieuw lid van K3

Ingeborg mag oordelen over de X-factor van de kandidaten. (foto VTM)
Ingeborg mag oordelen over de X-factor van de kandidaten. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Dit najaar gaat VTM, samen met de Nederlandse zender SBS6, op zoek naar de opvolger van Klaasje binnen K3. De presentatie ligt niet langer in handen van Niels Destadsbader, die de vorige zoektocht mee opvolgde, maar van Kürt Rogiers. Hij krijgt hulp van onder meer Ingeborg.

Vrij kort nadat Klaasje aankondigde te vertrekken uit K3, werd besloten dat er opnieuw via een televisieprogramma op zoek zou gegaan worden naar een nieuw trio. Dat gebeurde in 2009 al met Koen Wauters en in 2015 met Niels Destadsbader. Deze keer neemt Kürt Rogiers de presentatie van K2 zoekt K3 voor zijn rekening. Dat doet hij samen met zijn Nederlandse collega Tooske Ragas. Dat de opvolger van Klaasje niet noodzakelijk een meisje hoeft te zijn, is niet de enige vernieuwing die in K2 Zoekt K3 wordt opgevoerd. De show wordt nog spannender, dankzij een verrassende twist in de jury. Want nog vóór de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze eerst een professionele jury trotseren die hun zang én performance afzonderlijk beoordeelt. Langs Vlaamse kant bestaat de jury uit Natalia en Ingeborg, uit Nederland zijn dat de flamboyante Gordon en zangeres Samantha Steenwijk.

Een jury die de audities enkel kan horen en niet zien, én een jury die de prestaties enkel ziet, maar niet kan horen. Ook daarmee komt K2 Zoekt K3 verrassend uit de hoek. Natalia en Samantha vormen de hoor-jury en beoordelen enkel en alleen de stem en het zangtalent van de kandidaten. Zij jureren dus blind. In de zie-jury zijn Ingeborg en Gordon enkel aangewezen op hun ogen. Zij horen de audities niet, maar oordelen over de performance én de K3-factor van de kandidaten. Enkel wanneer alle vier de juryleden positief zijn over een kandidaat, mag die door naar de publieksjury. 100 willekeurige Vlamingen en Nederlanders van allerlei leeftijden beslissen daar wie door mag naar de studioshows. Want daarin is alleen voor de allerbeste K3’tjes in spe een plek weggelegd.

K2 zoekt K3 is dit najaar te zien op VTM en SBS6.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.