https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

(Hip)hop naar de finale van Belgium’s Got Talent?

Silke Allemeersch uit Lendelede en Misha Van De Wiel Novinchanov uit Moerkerke hopen de jury én de kijker in te palmen. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Vanavond schitteren Silke Allemeersch uit Lendelede en Misha Van De Wiel Novinchanov uit Moerkerke als hiphopduo in de audities van ‘Belgium’s Got Talent’. Leuk detail: een tijd geleden waren de 14-jarigen nog concurrenten van elkaar.

In het nieuwe seizoen van Belgium’s Got Talent zijn de audities volop aan de gang. Silke Allemeersch uit Lendelede en Misha Van De Wiel Novinchanov uit Moerkerke hopen er de jury én de kijker in te palmen met hun hiphopmoves. Voor de twee 14-jarige danstalenten was het de eerste keer dat ze hun routine voor een publiek brachten. Silke begon in de kleuterklas met kleuterballet, deed later ballet, modern, modern jazz en uiteindelijk streetdance. Ook Misha heeft al flink wat ervaring en danst al van zijn zesde. Op zijn palmares staan onder meer hiphop, modern, breakdance en commercial.

Beter in mimiek

“We deden allebei solowedstrijden”, weet Silke. “We kwamen elkaar zo tegen. Maar hij won altijd en ik was telkens tweede, dus ik haatte hem een beetje.” (lacht) Silke wilde graag een extra uur dansen bij de dansschool van Misha, maar dat vonden ze bij haar dansschool niet zo fijn, dus besloot ze dan maar om volledig de switch te maken. “Ik keek er enorm naar uit om enkele vriendinnen te zien, en dan bleek hij daar ook les te volgen. (lacht) Maar we hebben snel samen gedanst en het klikte wel. Nu haten we elkaar niet meer. Of toch soms”, grapt ze. “We vullen elkaar goed aan”, aldus Misha. “Zij is iets beter in mimiek, terwijl ik iets leniger ben. Maar zoveel verschillen we niet, we zijn wel aan elkaar gewaagd.” Het was Silke’s idee om deel te nemen aan Belgium’s Got Talent. “Er waren in die periode alleen maar online wedstrijden. Het is niet fijn om te dansen zonder publiek. Toen mijn papa een oproep zag, hebben we een video doorgestuurd van ons dansje.”

Tweede poging

“We mochten op pre-auditie, maar hebben toen heel lang niets meer gehoord tot de echte auditie”, weet Misha. “Dan moesten we in een week of twee ons dansje weer instuderen. Dat was heel spannend, maar we zagen het echt zitten om nog eens live te dansen. Eigenlijk hadden we tot dan ook nog nooit samen voor een publiek gedanst.” Van zenuwen was er niet echt sprake. “Wij kunnen alles aan”, lacht Silke. Ook Misha had naar eigen zeggen niet veel stress. “Waarschijnlijk zullen ze het niet uitzenden, maar toen we begonnen te dansen, bleek er iets mis met de muziek, waardoor we moesten stoppen en het moesten overdoen. Het lag gelukkig niet aan ons.” “Maar het was daar snikheet en we hadden al warm van het dansen”, klinkt het. “We waren dan ook behoorlijk buiten adem.” “Ik was blij met de dans”, weet Misha. “Hoe meer publiek er is, hoe meer energie je krijgt. Het was de beste versie die we tot dan toe hadden gebracht. Ik was heel graag nog eens op de foto geweest met Bart Peeters en Silke met Ruth (Beeckmans, red.), maar dat zat er niet in. We hebben er wel eentje met Koen Wauters en Laura Tesoro.”

‘Golden buzzer’

Hoe het afloopt, mogen we nog niet meegeven. Maar het duo rekent ook op het publiek. Ongeacht wat de jury beslist, kan de kijker hen immers een golden buzzer geven, waardoor ze rechtstreeks doorstoten naar de liveshows. Opvallend: zelf zitten ze vrijdagavond op het moment van de uitzending in de dansles. “Maar hopelijk stemt iedereen massaal!”

‘Belgium’s Got Talent’ op vrijdag 17 september om 20.35 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.