Harry en Jerina na de finale van Huis Gemaakt: “Zo dankbaar voor de ervaring”

Harry en Jerina blijven niet bij de pakken zitten. (foto VTM)
Harry en Jerina blijven niet bij de pakken zitten. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Na maandenlang zwoegen en zweten zit het verbouwavontuur van het Kortrijks koppel Harry en Jerina er op. De twee stalen de show in het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’, maar konden net niet de eindprijs verzilveren: de sleutels van hun verbouwde huis. “We hebben beseft dat we meer kunnen dan we dachten.”

Meer dan half jaar geleden begonnen negen koppels aan een uniek verbouwavontuur. De jonge koppels moesten drie vervallen panden opknappen, in Lokeren, Laakdal en Kortrijk. In die laatste werd het een thuismatch voor Harry & Jerina. Voor de twee twintigers, met twee kleuters in huis, werd het een pittig verhaal. Eentje van vallen en opstaan ook, want het koppel verscheen aan de start van het VTM-programma zonder enige ervaring in bouwen of verbouwen. Maar wel met veel goesting, want ze hadden het grote doel voor ogen: de eindprijs. De winnaar kreeg immers de sleutels van hun eigen verbouwd droomhuis in handen. Woensdagavond zag kijkend Vlaanderen hoe de droom van Harry & Jerina uiteen spatte. Ondanks hun tomeloze inzet en enthousiasme bleek het net niet voor de jury, die bestond uit 50 kijkers, 25 makelaars en twee juryleden. Zonder meer een stevige opdoffer. “Toch wel een steek in ons hart, inderdaad”, aldus Jerina. “Al hadden we er ons wel op voorbereid. Maar als het dan daadwerkelijk uitgesproken wordt…” (lacht)

Goed gelachen

Voor het koppel was het een rollercoaster van emoties, maar altijd bleven ze hun vrolijke zelve. “We zijn megadankbaar voor alle kansen die we hebben gekregen en de mensen die we leerden kennen. De uitkomst is niet wat we hadden gehoopt, maar we proberen er het beste uit te halen. Niettegenstaande we in het begin wat overkwamen als de kneusjes, hebben we echt wel zotte dingen gedaan. Had je ons een jaar geleden gezegd dat we een volledig huis zouden kunnen verbouwen, dan hadden we eens goed gelachen. In het begin dachten we het ook nog een paar keer: what the fuck, hoe gaan we dit klaarspelen? (lacht)

Dat het koppel een goeie tandem vormde, was al vrij snel duidelijk. “Dat is al een heel intense en zware periode, als je dan ook nog eens op elkaars kap moet zitten… Nee, we hebben een paar keer beire hard gelachen. En iedere keer als we weer een kamer afhadden, voelde dat aan als een overwinning.”

“Goesting om weer aan de slag te gaan”

“Zeker naar het einde toe begon het steeds beter te gaan. Toen we de tuin mochten aanpakken, hebben we ons heel hard geamuseerd en dachten we: foert, nu doen we ons ding. Het levert dan wel geen eigen huis op, maar wel heel veel ervaring. We hebben geleerd dat we veel meer kunnen dan we dachten.”

Eigen tempo

En toch zou Jerina het naar eigen zeggen niet opnieuw doen. “Met de kindjes was dat niet te onderschatten. Ze klampen zich heel hard aan ons vast en zijn soms bang dat we weer voor een tijdje wegblijven. Dan breekt mijn hart wel een beetje, ja. Maar nu is het weer volop tijd vor het gezin, en om even op onze plooi te komen. Binnenkort gaan we ook op reis, kwestie dat we wat tot rust kunnen komen. Of we nog zullen verbouwen? De goesting is gegroeid om zelf een huisje te kopen en aan de slag te gaan. Maar dan wel het liefst op ons tempo, ja.”

Harry en Jerina zijn ook blij dat er zoveel positieve reactie kwam. “Zoveel lieve berichtjes die we gekregen hebben, van mensen die het ons gunden! Daar waren we heel blij mee. Echt beiresjiek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.