https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Halsbrekende toeren van Emile uit Brugge tijdens ‘Belgium’s Got Talent’

(foto VTM)
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Schrik niet als u vrijdagavond een jongeman metershoge sprongen ziet maken met zijn motor. Bruggeling Emile Mattheeuws (22) neemt namelijk deel aan ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM en is vastberaden om zijn geliefde sport in de kijker te zetten. “Mijn motor voelt vertrouwd aan, maar om show te geven op een podium was ik toch wel wat nerveus.”

In de wereld van het motorcross trial is de 22-jarige Bruggeling Emile Mattheeuws al langer een klinkende naam. Zo was hij de hele zomer actief op internationale wedstrijden en pakte hij zelfs voor het eerst een WK-punt. Toch is hij bij het brede publiek helemaal niet bekend. “Net dat is mijn drijfveer om deel te nemen aan Belgium’s Got Talent. Het is ideaal om mijn sport te promoten”, aldus Emile, die recent afstudeerde als LO-leerkracht.

Springen op rotsen

“Mijn dichte omgeving weet natuurlijk wel wat ik allemaal doe voor mijn sport. Zo ga ik bijna iedere zaterdag en zondag naar de Ardennen om te kunnen trainen, want helaas zijn er in Vlaanderen geen geschikte oefenterreinen. In de week moet ik me dus beperken tot fysieke trainingen. Nochtans is het een erg leuke sport om te beoefenen en te zien. De focus ligt bij ons helemaal niet op snelheid, maar puur op behendigheid. Stilstaan op trappen, maar ook springen op rotsen of muren… Zeker als je met een mooie aanloop en een hulpvoorwerp – wat wij een jumper noemen – kan springen, kan het echt metershoog gaan.”

Niet roekeloos

Zijn televisiedebuut wordt het niet, maar toch was Emile nerveuzer dan anders om op zijn motor te kruipen. “Twee jaar geleden kwam ik al eens in een reportage van Sportweekend. Vijf minutenlang promotie voor de sport, dat was heel mooi. Zij troffen me echter op een wedstrijd, in mijn natuurlijke habitat. Dat was nu wel even anders. Mijn motor voelt dan wel vertrouwd aan, maar om show te geven om een podium was ik toch wel wat nerveus. Het was dus spannend! In het publiek zaten onder meer mijn papa, zus, vriendin en enkele goede vrienden. Ik denk niet dat zij met de handen voor het gezicht gekeken hebben, want ze weten best wel dat ik niet roekeloos ben. Het ziet er misschien spectaculair of gevaarlijk uit, maar ik weet heel goed wat ik doe. Enkel mijn mama heeft het soms wel eens moeilijk om me aan het werk te zien.” (lacht)

(Arjan Desante)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.