Gymnasten WIK Oostende in Belgium’s Got Talent: “Stemmen jullie ons trampoteam naar finale?”

(foto VTM)

Kiara Neirynck, Sigurd Luyckx en Brent Deklerck zijn nu vrijdagavond te zien in Belgium’s Got Talent op vtm. Samen met hun mede-gymnasten van trampoteam Willen is Kunnen Oostende showen ze hun kunsten op het podium. “Het zou tof zijn als de mensen voor ons willen stemmen”, klinkt het enthousiast.

Kiara Neirynck (15) en Sigurd Luyckx (15) wonen in Zedelgem en Brent Deklerck (14) in Sint-Andries. Trampolinespringen doen ze al van kleins af en sinds enkele jaren doen ze dat bij Willen is Kunnen (WIK) in Oostende. Samen met een team van in totaal 14 springen ze nu vrijdag misschien naar de finale van Belgium’s Got Talent, de populaire talentenshow die loopt op vtm. “Onze deelname was eigenlijk een idee van onze hoofdtrainer Annick Deweert. Om ons te motiveren tijdens coronatijden, waarin we niet samen binnen konden trainen, en om toch een doel voor ogen te hebben, heeft ze ons trampoteam ingeschreven”, begint het trio.

“Uit de meer dan duizend filmpjes die ingestuurd werden, geraakten wij door de preselecties. We haalden zelfs de voorrondes en waren deze maand al te zien in de show. We stootten door tot de halve finale en die is vanavond vrijdag te zien. Het zou tof zijn als de mensen voor ons willen stemmen. Elke stem telt!”

De leden van het trampoteam trainen bijna dagelijks twee uren. “Het is inderdaad een heel intensieve hobby. Maar we steken er graag onze tijd in. Nu naar de aanloop van Belgium’s Got Talent voelde het iets minder aan dan een hobby, er was wat stress. Ook voor de shows zelf waren we wat zenuwachtig. Op televisie komen is toch iets speciaals. We brengen een spectaculaire show met salto’s en sprongen, maar het zijn nog altijd de jury en het publiek die beslissen of je verder kan naar de volgende ronde. Trouwens, een half uur voor de opnames van de halve finale viel een van onze teamleden in de coulissen over een koffer. Ze heeft toch meegedaan aan de show, maar haar ligamenten waren wel gescheurd.”

Rode Neuzen Dag

Mocht het trampoteam van WIK Oostende de talentenshow winnen, dan krijgt het een geldsom van liefst 50.000 euro. “Daar gaat voor alle duidelijkheid niets van naar ons, maar wel naar de club én naar Rode Neuzen Dag. Annick heeft ons ingeschreven om ons aan te moedigen, voor ons mentaal welbevinden. Dus dat past helemaal binnen het kader van Rode Neuzen Dag.”

Belgium’s Got Talent, vrijdag om 20.35 uur op vtm.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.