https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Goochelvriend van verongelukte Kurt Huberecht in Belgium’s Got Talent

Gunther 'Guinelli' Guinée in Belgium’s Got Talent, net twee jaar na de fatale duik van Kurt Huberecht.
Johan Sabbe

Op 15 september 2019 maakte Kurt Huberecht, bekend als illusionist Katana, samen met zijn vriendin Nathalie Fiers een noodlottige duik in de Noordzee. Net nu, twee jaar later, op vrijdag 17 september om 20.35 uur op VTM, is Kurts beste goochelvriend Gunther Guinée, alias Guinelli, te zien in Belgium’s Got Talent.

Het lichaam van Nathalie (36) werd intussen teruggevonden, maar Kurt (53) is vermist gebleven. Hij laat zwaarbedroefde vrienden en familie na, waaronder zijn momenteel 11-jarige zoon Arnaud. Ook voor Gunther Guinée, die in Kapellen woont en heel close met Kurt was, blijft het verlies een klap die moeilijk te verwerken valt.

Hopen op ‘Golden Buzzer’

In oktober 2016 was Kurt als goochelaar zelf al eens in het programma Belgium’s Got Talent te zien. Dat had Guinelli hem in het najaar van 2012 voorgedaan met zijn fameuze T-shirt-act. En kijk: vrijdag staat Gunther opnieuw voor de tv-camera’s. Hij is ingenieur van opleiding, maar heeft voor zijn grote passie gekozen en heeft een professionele carrière als goochelaar uitgebouwd. Dit keer pakt hij in Belgium’s Got Talent opnieuw uit met een indrukwekkende act, waarmee hij televisiekijkend Vlaanderen graag wil verbazen én raken. Uiteraard hoopt hij dat de kijkers hem vanuit hun woonkamer rechtstreeks naar de studioshows zullen katapulteren. De Golden Buzzer aanklikken via de website vtm.be is namelijk de ideale manier om helemaal zeker te zijn van een plaats in die shows.

Iedereen die zich tijdens de uitzending registreert op vtm.be kan meestemmen. Er zullen in een interactief menu per act drie mogelijkheden zijn: rood, groen en Golden Buzzer. Rood betekent dat de kijker de act niet goed vindt, groen dat hij hem net wél sterk apprecieert en de Golden Buzzer dat hij hem fantastisch vindt. Het stemmen kan enkel tijdens de uitzending op vrijdagavond 17 september en dan nog uitsluitend terwijl de act op televisie vertoond wordt. Dus alleen van het begin tot het einde van de auditie.

“Als de auditie van de act voorbij is, verdwijnt het menu en kort daarna verschijnen de stemresultaten al”, aldus de talentrijke Gunther. “Dus best meteen registreren van bij het begin van het programma en, als je me wilt steunen, de Golden Buzzer in aanslag houden.”

Familie, vrienden en kennissen van de betreurde Kurt Huberecht zullen vanzelfsprekend maar al te graag een van Kurts beste vrienden naar de studioshows sturen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.