Geen geluk voor West-Vlaamse boeren in ‘Boer zkt. Vrouw’: “Nog steeds op zoek naar die ware”

Thomas: “Na de video die ik van haar zag, stond ik met mijn mond vol tanden.” © VTM
Bert Vanden Berghe

Zondagavond zagen we in de laatste aflevering van ‘Boer zkt. Vrouw’ dat onze West-Vlaamse boeren de liefde niet gevonden hebben via het programma.

Voor de kijkers van ‘Boer zkt. Vrouw’ was het best een verrassing te noemen: ondanks een romantisch weekendje in Noord-Frankrijk is het niks geworden tussen melkvee- en aardappelboer Thomas Leplae uit Vleteren en Amber.

“We hebben na dat weekend nog verder afgesproken, maar na een goeie maand werd voor mij duidelijk dat het niets meer zou worden”, aldus Thomas. “Ik keek en kijk er ook positief op terug. Bij de reünie was ik wel wat overdonderd door het filmpje dat ik te zien kreeg van Amber. Ze gaf aan dat ik geen moeite deed om te bellen of te sms’en, wat ik zeker niet zo ervaren heb. Maar met mijn koeien is afspreken niet altijd zo vanzelfsprekend. Ik stond wat met mijn mond vol tanden, maar het is zeker geen slecht meisje. Soms lukt het gewoon niet. We waren te verschillend, ook qua visie op het leven.”

Thomas is nog steeds single. “Ik heb wel een aantal berichten gekregen via sociale media, ja. Maar eigenlijk zou ik alles eerst eens een maandje moeten laten zakken.”

Voor Bert en Melissa eindigt het in vriendschap: “Misschien moet ik me wat meer openstellen.”
Voor Bert en Melissa eindigt het in vriendschap: “Misschien moet ik me wat meer openstellen.” © VTM

Ook voor vlasboer Bert Vermeersch uit Oeselgem draait het avontuur op een sisser uit, lees: vriendschap. “Na ons weekendje in Gent, hebben we nog een paar keer afgesproken, en we hebben nog steeds contact. Maar we zijn geen koppel geworden. Ik ben niet verliefd of zo. Ik heb het een kans proberen te geven, maar je kan het ook niet forceren.”

Toch blikt Bert positief terug op het relaas. “Absoluut. Ik heb geleerd dat ik me misschien wat meer moet openstellen, maar voor mij blijft het belangrijk dat er nog altijd op zijn minst een soort vlammetje is om vanuit te vertrekken.”

Nog één keer kwamen alle boeren nog eens samen om hun relaas te doen.
Nog één keer kwamen alle boeren nog eens samen om hun relaas te doen. © VTM

Vandaag is Bert nog steeds single. “Ik heb de afgelopen maanden regelmatig berichten gekregen, met ook de vraag om eens af te spreken. Zolang het programma liep, heb ik die boot afgehouden. Maar ik sta er ergens wel voor open, ja. Ik ben nog steeds op zoek naar die ware.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier