Esli en Silke uit Marke straks te zien in ‘Blind Gekocht’

Esli Heyvaert (28) en Silke Horsten (29).© Play4
Esli Heyvaert (28) en Silke Horsten (29).© Play4
Bert Vanden Berghe

Het is een gedurfde stap: je vertrouwen én je spaargeld in dat van enkele experten leggen die voor jou op zoek gaan naar een nieuwe woning. Daar draait het televisieprogramma ‘Blind Gekocht’ op Play4 rond. Komende woensdag zien we ook Esli Heyvaert (28) en Silke Horsten (29) uit Marke opduiken.

Ze hebben hun roots in respectievelijk Merchtem en Leuven. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun studies in Leuven. “Via via kreeg ik de tip om verder te studeren in Kortrijk. Daarna kreeg ik een job aangeboden bij Howest”, aldus Esli. Een viertal jaar geleden is het koppel – dat al bijna acht jaar samen is – naar een appartement in Marke verhuisd. “Ik moet bekennen dat ik vanaf de eerste dag al rondkeek naar een eigen stek”, zegt Silke, die werkt als bediende bij Supra Bazar in Wevelgem, nadat ze geen werk meer vond als horecamedewerker. “We misten wat meer comfort, een eigen tuin en meer vrijheid. Daarbij keken we vooral uit naar de ruime regio van Kortrijk. In het beste scenario stonden we ’s morgens op en hoorden we de vogeltjes fluiten in plaats van vrachtwagens die voorbij denderen.”

Gezonde spanning

Al was bereikbaarheid ook een belangrijk onderdeel van hun zoektocht, want de twee hebben geen auto uit ecologische en economische overwegingen. De stap om zich in te schrijven voor ‘Blind Gekocht’ kwam uiteindelijk van Silke. “Ik heb de zus van Esli ingeschakeld om hem te overtuigen”, lacht ze. “Ik stond niet bepaald te springen om op televisie te komen”, bevestigt Esli. “Het spannendste was de selectieprocedure. Tijdens de opnames zelf was het eerder een gezonde spanning in plaats van zenuwslopende stress.” Of de nieuwe woonst de hoge verwachtingen heeft ingelost, mag het koppel nog niet verklappen. “Maar we hebben geen spijt van onze deelname, nee.”

Te zien in Blind Gekocht, woensdag 26 mei om 20.35 uur op Play4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.