Eric Goens heeft nieuwe worp klaar: ‘Vlaanderen herleeft’ volgt heropstart muzieksector voor en áchter de schermen

Eric Goens volgt onder andere Niels Destadsbader. © VRT
Philippe Verhaest

De van Koksijde afkomstige televisiemaker Eric Goens laat vanaf 12 augustus ‘Vlaanderen herleeft’ op de wereld los. Daarin volgt hij de heropstart van de muzieksector op de voet en klopt hij aan bij onze bekendste artiesten, maar duikt hij eveneens in de wereld achter de schermen van de grote podia.

In het driedelige Vlaanderen herleeft volgt Eric Goens (52) mensen voor én achter de schermen in de muzieksector tijdens de afgelopen coronaperiode en tijdens de huidige heropstart.

Hoe brachten artiesten, die normaal op het podium staan, hun vrijgekomen tijd door? De mannen van Bazart en de Romeo’s waagden zich aan digitale optredens, maar leefden ook toe naar de eerste grote concerten met publiek.

Hoe gaat het met de carrière van Luka Cruysberghs nu ze niet meer bij Hooverphonic zit en in coronatijden haar eigen weg moet uitstippelen? En ook Niels Destadsbader heeft duidelijk niet stilgezeten: hij werkte intensief aan een nieuw album en bereidde zich voor op een nieuwe concertreeks. En natuurlijk zijn de camera’s er ook bij wanneer de eerste grote concerten weer worden opgestart en de muzieksector herleeft.

Vlaanderen herleeft volgt daarnaast mensen achter de schermen in de muzieksector. Velen moesten tijdens de coronacrisis noodgedwongen het werk neerleggen en op zoek gaan naar een andere job. Zo is lichttechnieker Jens een take-awayzaak begonnen. In De Roma blijft productiemedewerker Lisa elke dag symbolisch de deuren openen, hoewel er niemand mag optreden. Bij gebrek aan grote concerten zitten ook podiumbouwers Ilse en Mieke zonder werk, als vrijwilligers dragen zij hun steentje bij in een vaccinatiecentrum.

Vlaanderen herleeft: vanaf 12 augustus elke donderdag om 21.05 uur op Eén.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.