Elien en Maxiem uit Ichtegem te zien in aflevering Surprise #LikeMe

Elien en Maxiem met Vince van #LikeMe.© GF
Elien en Maxiem met Vince van #LikeMe.© GF
Bieke Cobbaert

Elien en Maxiem Declerck hadden een wens. Ze wilden zo dicht mogelijk bij hun overleden opa Luc komen. Vince van #LikeMe hielp hen die droom te realiseren. “Samen vanop de VRT-toren lieten we ballonnen op voor opa. Het was een topdag.”

Elien (11) en Maxiem (7) zijn de kinderen van Karolien Vanthournout en Robby Declerck. Het gezin woont langs de Industriestraat in Ichtegem. Elien en Maxiem lopen allebei school in De Bever. Elien zit in het zesde leerjaar bij juf Charissa, Maxiem in het tweede leerjaar bij juf Kathleen.

In september beleefden broer en zus een bijzonder iets, maar daarover moesten ze enkele maanden hun lippen stijf op elkaar houden. Tot nu. “Op zondag 7 februari zijn we te zien in Surprise #LikeMe op Ketnet”, klinkt het enthousiast. In dit programma verrassen de acteurs en actrices van de muzikale jeugdserie #LikeMe wekelijks enkele Ketnetters. Ze namen dit gloednieuwe programma in het grootste geheim op, dus vandaar dat het nog even geheim moest blijven.

Mama Karolien zag de oproep passeren voor Ketnetters die een wens wilden laten uitkomen met het programma en Elien en Maxiem waren hier meteen voor te vinden. “Eigenlijk was het mijn wens om samen op te treden met #LikeMe in het Sportpaleis, want ik dans heel graag. Normaal volg ik negen uur dansles per week, maar corona strooit roet in het eten”, aldus Elien. Ze danst zowel bij Inner Motion in Torhout als bij Timeless in Ichtegem.

Sterretje aan de hemel

Een prachtige wens, maar door de tijd waarin we nu leven, valt die helaas niet te realiseren. Maar Elien had geluk, want de wens van Maxiem werd wél opgepikt en het was een wens die ze samen deelden. “Mijn wens was om zo dicht mogelijk bij onze overleden opa Luc Vanthournout te komen. Hij is al een sterretje aan de hemel sinds ik een baby was. Elk jaar rond zijn verjaardag op 28 september laten we ballonnen op. Mijn wens was om nog dichter te komen met een luchtballon”, aldus de vlotte jongeman.

Een luchtballon is het echter niet geworden. “Door omstandigheden kon de luchtballonvaart niet doorgaan. Maar men had voor een leuk alternatief gezorgd”, vervolgt mama Karolien.

Het hele gezin trok in september naar de VRT-toren aan de Reyerslaan in Brussel. Daar werden ze opgewacht door Vince van #LikeMe. “Maxiem en ik werden eerst verwend met een ontbijt en daarna mochten we knutselen met Vince. We voelden ons meteen op ons gemak bij hem. Vince is niet alleen leuk, maar ook heel grappig”, glundert Elien. “Het was wel een beetje spannend met al die camera’s. Ik voelde mijn hart kloppen”, pikt Maxiem in. “We mochten trouwens ook nog de Ketnetstudio bezoeken!”

Maar het hoogtepunt van de dag vond plaats op de iconische Reyerstoren. “Daar lieten we samen met Vince enkele ballonnen op voor opa. Het was dan misschien geen luchtballonvaart, het was zeker wel een onvergetelijk avontuur voor ons. Een topdag om nooit te vergeten”, besluit het duo eensgezind.

(BC)

De aflevering van Surprise #LikeMe met Elien en Maxiem is op zondag 7 februari om 8.10 uur te zien op Ketnet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.