https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Echt op puntje van onze stoel voor Onder Vuur”

De cast van Onder Vuur bij aankomst aan de Kinepolis. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De fictie ‘Onder Vuur’ – vanaf zondag op Eén – wordt er eentje die je gezien moet hebben. Tenminste als we de Oostendenaars mogen geloven die de serie in première zagen op de FFO Nights in Kinepolis.

De fictieserie ‘Onder Vuur’ – volledig in Oostende opgenomen en vanaf zondag op Eén – belooft er eentje te worden die u gezien moet hebben. Tenminste als we de vele Oostendenaars mogen geloven die de serie in première mochten zijn in Kinepolis.

Heel wat genodigden, waaronder de cast zelf, de makers en enkele acteurs en actrices waren vorige week vrijdag al getuige van de eerste twee afleveringen van Onder Vuur, de nieuwe dramareeks van Eén. Zaterdag waren de Oostendenaars aan de beurt. Ook wij kregen de eerste twee afleveringen al te zien en het moet gezegd: het is de moeite. De actiescènes wisselen af met drama en zelfs een vleugje romantiek. Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd van productiehuis Geronimo hebben duidelijk kosten noch moeite gespaard om de serie zo reëel mogelijk weer te geven.

De gloednieuwe reeks werd volledig in Oostende opgenomen en vertelt het verhaal van de mannen en vrouwen van de Oostendse brandweerpost Oosteroever. In de spannende dramareeks – al zou je het even goed een actiereeks kunnen noemen – vechten de mannen en vrouwen van de brandweerpost voor het voortbestaan van hun kazerne. In de hoofdrollen herkennen we zowel gevestigde waarden, maar ook jong talent, onder wie Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen.

“Uitstekende publiciteit”

Productiehuis Geronimo is vooral bekend van de Helden van Hier-reeksen. Het is voor Jasper en Emanuel de eerste keer dat ze een fictiereeks opnemen. “De serie heeft alles: enerzijds heeft het spektakel, maar er moet ook een goed verhaal in zitten en dat is hier het geval”, verklapt Jasper. “De combinatie van de twee maakt het tot een groot en mooi geheel. Mensen zullen ongetwijfeld bij momenten op het puntje van hun stoel zitten, en op andere momenten zullen de tranen hen in de ogen staan. Deze serie inblikken was prachtig om te mogen doen.”

Peter Craeymeersch, directeur van Filmfestival Oostende is laaiend enthousiast. “Het is fantastisch”, zegt Craeymeersch. “Vanaf het eerste moment dat Jasper en Emanuel bij de burgemeester en mij kwamen met de vraag of ze in Oostende hun fictiereeks mochten draaien, wisten we al dat deze in première moest op het Filmfestival.”

Ook de burgemeester is blij met de keuze voor Oostende. “Oostende heeft alles wat ook een grootstad heeft: een haven, luchthaven, appartementsblokken en het straalt cultuur uit. Alleen hebben wij nog een extra troef: de zee. Voor Oostende zijn filmopnames zoals voor Onder Vuur uitstekende publiciteit”, aldus Tommelein.

© JRO

Michel Vande Cotte (68) en Annemie Van Bambost (65) waren erg verrast. “In de eerste aflevering redden ze mensen uit een gestrande luchtballon die aan een kraan vasthing. Tijdens de opnames konden wij dat zien vanuit ons appartement in het centrum. De makers weten de spanning erin te houden. We zaten bij momenten echt op het puntje van onze stoel. Het zorgt er tevens voor dat het respect voor de politie en brandweer alleen maar groeit. We zijn erg benieuwd naar de rest van de serie.”

© JRO

Shana Gryson (35) nam dochter Leyla Vanoost (15) mee naar de première. “Hoewel mijn dochter meer fan is van Engelstalige series, vond ze deze toch wel top”, vertelt Shana. “Ook ik vond de serie mooi om te zien. Prachtig ook hoe je alle locaties in Oostende herkent. Zeker als je hier zelf woont is dat extra leuk. De serie maakt de combinatie van drama, actie en humor en dat maakt het tot een mooi geheel. We gaan zeker de volgende afleveringen bekijken op televisie. Wij zijn verkocht.”

© JRO

Ronny Goethals (53), Ria Acke (50), Anne-Sophie (13) en Margot (13) wonen op Oosteroever. Laat nu net de (fictieve) brandweerpost van de Oosteroever de hoofdrol spelen in de serie. “In één woord samengevat: indrukwekkend”, vindt Ronny. “Knap hoe ze Oostende in beeld brengen, verrassend. Ze filmen locaties van op plaatsen waar je nooit komt en dat maakt het des te mooier. Heel knap dat ze zo Oostends dialect praten. Wij zijn oorspronkelijk niet van hier, maar kunnen het zeker smaken.”

© JRO

Evy Ghyselen (42) ging met haar kinderen Clara Van Casteren (19) en Kaitlyn Declerck (11) naar de première. “Leuk om Oostende op deze manier te zien”, zegt Evy. “Ook het verhaal is leuk en spannend. Mijn hoge verwachtingen werden ingelost. Ook de kinderen vonden de serie de moeite waard. We kijken heel hard uit naar het vervolg. Wat soms opviel, was dat de brandwee soms de verkeerde kant uitreed, maar wij zien dat omdat wij van Oostende zijn. Anderen zien dat niet en het blijft fictie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten