https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dominique Persoone maakt nu ook… viandellen?!

Opperste concentratie bij Dominique Persoone en zijn zoon Julius. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Belgiës bekendste chocolatier Dominique Persoone gaat in het VTM-programma Snackmasters een opvallende uitdaging aan: de Bruggeling probeert de originele viandel zo goed mogelijk na te maken.

In de tweede aflevering van VTM-programma Snackmasters, waar elke week twee bekende chefs een bekende snack zo goed mogelijk moeten namaken, trekken ze maandag 6 september naar Brugge.

Scandinavische keuken

Daar kloppen ze aan bij Dominique Persoone die tegenover een goede vriendin komt te staan: de Belgisch-IJslandse chef Dagný Rós Ásmundsdóttir die de Vlamingen de Scandinavische keuken leerde kennen.

Presentator Koen Wauters schotelt de chefs een nieuwe uitdaging voor: een zo goed mogelijke kopie maken van de viandel, de welbekende curryworst met de krokante buitenkant.

“Wat een machtige opdracht! I’m looking forward to it!” klinkt het enthousiast bij Dominique, terwijl Dagný Rós al meteen op een probleem stuit: “Ik frituur nooit, ik heb zelfs geen frituurpan in huis…!”

Beide chefs beslissen eerst naar de winkel te gaan. En de wereld is klein, maar Brugge nog kleiner want zowel Dagný Rós als Dominique gaan naar dezelfde groothandelaar… op exact hetzelfde moment.

Hilarische concurrentiestrijd

Dat zorgt alvast voor een eerste hilarische maar bitsige concurrentiestrijd tussen beiden want Dominique haalt alle viandels uit de rekken zodat Dagný Rós niet meer naar de vermelde ingrediënten op de doos kan kijken.

De chefs hebben vervolgens duidelijk een andere strategie: terwijl Dagný Rós en haar sous chef Bruno eerst voor de smaak gaan, concentreren Dominique en zoon Julius zich op de look.

Ze beslissen om het logo te laten maken door een bevriend logo-ontwerper en vinden zelfs de tijd om er eentje extra aan te maken voor Dagný Rós: niet enkel het ‘Mmm’ -logo wordt aangemaakt, er wordt eveneens een ‘Mmmilf’-logo ontworpen.

Ruth Beeckmans gaat op bezoek bij Cora van Mora. (foto VTM)
Ruth Beeckmans gaat op bezoek bij Cora van Mora. (foto VTM)

Ondertussen ontrafelt snack detective Ruth Beeckmans bij de enige echte Cora van Mora, wereldberoemd in de lage landen vanwege de ‘mmm van Mora’- reclame, de geheimen van de viandel. Wie benadert de originele viandel het meest, en gaat door naar de halve finale?

Snackmasters, op maandag 6 september om 20.35 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.