Django uit Klerken wil hart van Elke Clijsters veroveren: “Dit avontuur was heel intens”

Vanaf donderdag 18 februari is op Play4 het nieuwe programma De Bachelorette te zien. Daarin gaat ex-tennisser Elke Clijsters op zoek naar de ware liefde. Vijftien mannen maken haar het hof, onder wie Django Grimmonprez. “Ik deed vooral mee voor het avontuur en de uitdaging”, zegt de osteopaat uit Klerken.

©greetje van buggenhout SBS
©greetje van buggenhout SBS

Django Grimmonprez (38) groeide op in Staden, maar woont ondertussen al tien jaar Klerken, waar hij een osteopathiepraktijk heeft. Hij heeft twee zoontjes: Levi (10) en Scout (8). Anderhalf jaar geleden liep zijn huwelijk echter op de klippen, maar zijn deelname aan De Bachelorette bewijst dat hij niet bij de pakken blijft zitten.

“Ik ben niet van plan om de rest van mijn leven alleen door te brengen”, zegt Django. “Toen ik de commercial voor het programma zag passeren, dacht ik: waarom niet? Elke Clijsters leek me wel een knappe vrouw. Achteraf dacht ik wel: het is niet omdat je iemand knap vindt, dat je qua karakter bij elkaar past. Dat kan serieus tegenvallen, waardoor je snel weer naar huis bent. In tweede instantie nam ik dan ook vooral deel voor de ervaring, de uitdaging en om mensen te leren kennen. Ik wilde ook eens uit mijn comfortzone treden. Elke Clijsters kende ik niet toen ik dit avontuur startte. Ik herinnerde me wel dat ik eens een interview met Elke gezien had in Van Gils & Gasten. Daar kwam ze vertellen over haar boek ( Dancing solo: hoe verwerk je een relatiebreuk, red.). Ik vond wat ze vertelde wel interessant.”

Verschillende rondes

Nadat hij zichzelf had ingeschreven, moest Django verschillende rondes doorlopen. “Halverwege de procedure begon ik wel te twijfelen. Ik had een beetje schrik dat het misschien een negatieve invloed zou hebben op mijn praktijk”, vervolgt Django. “De opnames waren vorig jaar, toen het nog mooi weer was. Over het programma zelf mag ik niet veel vertellen, behalve dat het een mooie levenservaring was. Maar het was intens. Ik moet toegeven dat ik het serieus onderschat had. Je normale leven wordt volledig weggevaagd. Ik sloot mijn praktijk, zag mijn kinderen niet meer, je gsm wordt afgenomen, dus je hebt helemaal geen contact meer met je dierbaren… Je zit alleen nog in de context van dat programma en kan alleen nog daaraan denken. Ik had niet verwacht dat ik er zo veel moeite mee zou hebben.”

Bovendien moest Django dan nog eens een concurrentiestrijd aangaan met veertien andere mannen. “Ik had van in het begin gezegd dat ik gewoon mezelf zou blijven en dat we dan wel zouden zien wat er gebeurt. Van de concurrentiestrijd had ik niet zoveel schrik. Integendeel. Ik ging ernaartoe met het idee: misschien komen er ook wel mooie vriendschappen uit. Ik ben er niet naartoe gegaan met het idee dat ik zeker een relatie wilde met Elke. Het was vooral voor het avontuur en de uitdaging.”

Zijn deelname moest Django lang geheimhouden. Uiteindelijk waren slechts een handvol mensen op de hoogte, onder andere zijn ouders: Luc Grimmonprez, die dit jaar trouwens verkozen werd tot Krak van Staden, en Lucrece Willemyns. “Mijn pa was heel enthousiast. Hij figureert ook veel. Zo was hij onder andere al te zien in Undercover en in Aspe. Hij is wel fan van zulke programma’s. Hij vond het dus de max dat ik deelnam. Mijn mama had dan weer meer bedenkingen. Ik had het ook verteld tegen een bevriend koppel en ook zij waren heel enthousiast. Dat enthousiasme gaf me het duwtje om toch ermee door te gaan.”

Reacties

Nu het nieuws over zijn deelname aan De Bachelorette bekend is, staat de telefoon van Django roodgloeiend. “Ik heb toch een beetje schrik wat het allemaal teweeg gaat brengen, maar ik weet ook wel dat het van voorbijgaande aard zal zijn. In het begin zullen mensen me misschien herkennen op straat, maar na een jaar of drie zal iedereen me alweer vergeten zijn. Zo gaat dat nu eenmaal”, besluit Django.

Vanaf 18 februari om 20.30 uur op Play4 en Goplay.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.