https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Django Grimmonprez uit Klerken moet De Bachelorette verlaten: “Ontgoocheling was supergroot”

Django's telefoon staat niet stil. “Ik hoop dat de rust na enige tijd weer terugkeert”, vertelt hij.© TOGH
Django's telefoon staat niet stil. “Ik hoop dat de rust na enige tijd weer terugkeert”, vertelt hij.© TOGH
Tom Gheeraert

Ondanks zijn vliegende start én een kus met Elke Clijsters tijdens een van hun dates, kreeg Django Grimmonprez (38) donderdagavond geen roos meer in De Bachelorette. De Klerkense osteopaat is uiteraard ontgoocheld dat hij met de finish in zicht uitvalt, maar heeft geen spijt dat hij aan het programma deelnam. “Al was het emotioneel heel heftig en zou ik het niet meer opnieuw doen”, zegt hij.

In de jongste aflevering van De Bachelorette zagen we hoe Klerkenaar Django Grimmonprez (38) tijdens de roosceremonie de duimen moest leggen tegen Wouter en Ivan. Elke Clijsters had geen roos meer voor hem. “Het was heel spannend. Ik wist dat de andere kandidaten ook sterk waren. Wouter is bijvoorbeeld veel gegroeid gedurende het programma. Ik wist ook wel dat er bij Elke een fysieke aantrekking was voor Ivan. Zelf was ik onzekerder geworden. In het begin werd ik op een schavot geplaatst. Omdat ik de witte roos kreeg was ik meteen topfavoriet. Maar als je dan ziet dat de anderen aan het groeien zijn …“

Hoe groot was de ontgoocheling?

“Supergroot. Ook omdat ik uiteindelijk gevoelens gekregen had voor haar. We hadden ook een klik. De dates die ik had met haar waren heel mooi, vooral het moment dat we gekust hadden. Dat zijn natuurlijk heel intense momenten en zorgt ervoor dat het emotioneel heel heftig is. Als je dan geen roos meer krijgt, moet je je daarbij neerleggen, maar natuurlijk is het een zware ontgoocheling. Mocht ik al in de tweede of de derde roosceremonie eruit liggen en niet zoveel meegemaakt hebben met haar, dan zou het niet zo heftig geweest zijn.”

Hoe kijk je nu terug op je avontuur in The Bachelorette?

“Ik ben blij dat ik het gedaan heb, omdat het een zeer leerrijke en mooie ervaring was. Ik heb echt zotte dingen gedaan, met een Porsche op het circuit van Zolder rijden bijvoorbeeld. Maar het was emotioneel enorm intens. Ik heb dat heel zwaar onderschat. Ik dacht: het is een avontuur, ik zal nieuwe mensen leren kennen en eens zien hoe zulke tv-programma’s werken. Het was ook met die opzet dat ik mee deed, niet direct om een relatie te beginnen met Elke Clijsters. Ik had me ook voorbereid, bijvoorbeeld met dat liedje dat ik voor had geschreven, met het idee dat het plezierig ging worden. Dan viel het toch wat tegen dat het allemaal emotioneel zo intens was. Ook de aanwezigheid van die andere mannen… Ik was van in het begin de topfavoriet en je merkte wel dat die andere mannen daar op inspeelden. Soms gaven ze wel eens een stek onder de tafel: ja, nu ben je ze kwijt, of nu gaat het niet meer lukken, of ze heeft gevoelens voor iemand anders en niet meer voor jou. Ik kon dat wel plaatsen, al is dat wel moeilijker als je effectief gevoelens hebt voor hoor. Dat komt harder aan.”

Heb je er spijt van dat je hebt meegedaan?

“Ik heb er geen spijt van. Ik heb veel geleerd, ook over mezelf. Ik heb heel toffe dingen gedaan, maar mocht ik de kans krijgen nog eens zoiets te doen, ik zou het niet meer doen. Achteraf heb ik wel bedacht dat het eigenlijk een heel moeilijke situatie is om een relatie te beginnen. In het dagelijkse leven leer je iemand kennen en spreek je ermee af, maar is het niet de bedoeling dat je nog met andere mensen gaat daten. Dat past eigenlijk niet. Ik moest verdragen dat zij met andere mannen op date ging. Ik wist ook wel dat dat het concept van het programma, maar het gaf toch een dubbel gevoel. Je hebt gevoelens en weet dat zij ook gevoelens voor jou, maar tegelijk weet je dat ze met andere mannen op date moet. Dat wringt natuurlijk. Als je erin zit is dat een serieuze emotionele rollercoaster. Ook voor Elke trouwens moet het telkens een verscheurende keuze zijn om iemand te moeten laten vertrekken.”

Heeft de afstand tussen Klerken en Limburg een rol gespeeld in de keuze van Elke om je geen roos meer te geven, denk je?

“De afstand is niet het grootste probleem, maar het wordt wel een probleem doordat we allebei kinderen hebben. Haar kinderen zijn aan het opgroeien in Limburg, en de mijne in West-Vlaanderen. Op zich is voor mij die 200 km niet zo erg, maar als je allebei kinderen hebt die schoollopen ben je wel een beetje aan hen gebonden.”

Welke impact heeft het programma nu op je leven?

“Dat is echt wel zot. Iedere donderdagavond na iedere aflevering staat mijn telefoon niet meer stil. Ik probeer iedereen een bericht terug te sturen. Het zijn meestal wel leuke en positieve reacties. Ook mensen die me herkennen op straat of in de supermarkt. Dat had ik ook een beetje onderschat. Ik weet ook wel dat het van voorbijgaande aard is. Hopelijk zal enige tijd na het programma de rust terugkeren. Ik kreeg ook veel reacties op het lied dat ik gemaakt had voor Elke. Zelf heb ik niet eens de tijd gehad om ze allemaal te lezen, maar ik heb gehoord dat er ook negatieve reacties waren. Ik zal daar niet van wakker liggen. Er zijn immers ook positieve reacties: dat het gewaagd was en dat het goed gedaan was. Mijn zangtalent is misschien wat anders, maar daar ging het ook niet om. De tekst die ik had geschreven was trouwens veel langer dan wat je kon zien op tv.”

Ben je tevreden over hoe alles in beeld werd gebracht?

“Uiteindelijk wel. Nochtans was dat een van de redenen waarom ik aanvankelijk twijfelde en even overwoog om mij terug te trekken. Ik heb een zelfstandige zaak. Dat is mijn broodwinning. Ik zou niet willen dat mensen laten om te komen omdat ik afgeschilderd zou worden als een smeerlap. Uiteindelijk hebben ze me wel kunnen overtuigen dat het een warm en liefdevol programma ging zijn. Dat is zo gebleken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.