De Mol komt nu wel héél dichtbij

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Maart is de maand waarin de lente officieel begint en traditioneel ook het moment dat mollenjagers extra op hun hoede zijn voor nieuws over een nieuw molseizoen. Iedere dag van de week lichten de makers van De Mol al een nieuw tipje van de sluier op. In dit artikel bezorg ik jullie een eerste overzicht. Het avontuur in Duitsland belooft nu al een superspannend tv-spektakel te worden!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maandag 1 maart verschijnt op de sociale media van Play4 en De Mol een eerste teaser. Het levert weinig nieuwe informatie op, al lijkt het oranje scherm een aankondiging van een nieuwe spelregel. De betekenis van het groene en rode scherm kennen we intussen al, wat het oranje scherm wil zeggen blijft voorlopig een geheim. Bij het bekijken van de video vallen ook drie woorden op: “Niemand is zeker”. Verwijst deze onheilspellende boodschap naar het nieuwe oranje scherm?

Heel molminnend Vlaanderen lijkt wakker geschud en op dinsdag 2 maart wordt de spanning en suspens alleen maar opgevoerd. De fans hebben de mogelijkheid om via de website van Play4 een volgende hint over het nieuwe seizoen van De Mol vrij te spelen. Wie op de website een vraag kan oplossen en de juiste code te pakken krijgt, kan zijn telefoonnummer achterlaten om de daaropvolgende dag extra info te krijgen.

Speciaal voor u, beste lezer van KW, waag ik mijn kans… en het is bingo!

Woensdag 3 maart: opdracht geslaagd! Ik krijg vandaag stipt om 16 uur een berichtje van Gilles De Coster, de coole presentator van het succesprogramma. Een officiële startdatum weet hij me nog niet te vertellen, maar heel lang kan het nu toch niet meer duren. Nog deze maand start volgens mij het negende seizoen van De Mol. We gaan dus naar Duitsland en er is nu, naast een groen en rood scherm, ook een oranje exemplaar. Namen van kandidaten en exacte startdatum volgen spoedig.

Ik kan me voorstellen dat u nieuwsgierig bent naar de exacte woorden van Gilles: “Dag mollenjager, fijn dat je belt. Dat betekent dat je even enthousiast bent als ik voor de start van het nieuwe seizoen van De Mol binnenkort. En die start, daar is iets mee. Laat ons zeggen dat het totaal iets anders is geworden dan de kandidaten hadden verwacht. Meer ga ik er voorlopig niet over zeggen, maar ik beloof: het wordt de moeite.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mooie woorden van Gilles en we geloven hem op zijn woord. Het nieuwe seizoen van De Mol is heel binnenkort te zien op Play4 en hopelijk blijft het op zondag.

Genieten van het avontuur van tien onbekende Vlamingen blijft een ideale manier om het weekend mee af te sluiten. We duimen nu al voor de opvolgers van Els Degraer en Jolien Derck, de leuke West-Vlamingen van vorig jaar.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Molwatcher Marc Denys zal ook in 2021 zijn licht laten schijnen over de nieuwe reeks van De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.