De leukste West-Vlaamse plekjes volgens het nieuwe team van ‘Vlaanderen vakantieland’

Soe Nsuki, Laura Govaerts en Maureen Vanherberghen zijn de nieuwe reporters van dienst.© VRT
Soe Nsuki, Laura Govaerts en Maureen Vanherberghen zijn de nieuwe reporters van dienst.© VRT
Bert Vanden Berghe

Vanaf zaterdag 1 mei krijgen we opnieuw volop tips voor uitstappen in eigen streek, dankzij een nieuwe reeks van ‘Vlaanderen vakantieland’. Reporters Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki nemen de Vlaming acht weken lang mee op sleeptouw. Wij polsten naar de mooiste West-Vlaamse plekjes van het drietal.

Tussen 1990 en 2015 gaf Vlaanderen vakantieland elk weekend heel wat tips mee aan de kijkers van Eén. Door de coronacrisis werd besloten om het programma nieuw leven in te blazen. De presentatie ligt in handen van reporters Laura Govaerts en Maureen Vanherberghen. Comédienne Soe Nsuki sluit het programma af met enkele aanvullende tips. Elke aflevering van Vlaanderen vakantieland draait om een bepaald thema. Dat gaat van concrete thema’s als water tot abstracte als wereldberoemd . In dit eerste seizoen trekken Laura en Maureen er om beurten op uit met een bekende Vlaming om samen activiteiten te beleven binnen dat thema, en mooie en interessante plekken te ontdekken in Vlaanderen. Nu al staat vast dat het programma na de zomer terugkomt. Wij vroegen aan de dames om negen tips voor West-Vlaanderen te geven.

Laura Govaerts

Wie? Sinds 2017 presenteert ze op jongerenzender MNM. Sinds vorig najaar presenteert ze daar het avondblok, samen met Sander Gilis.

De befaamde duiktank in Zwevegem.© Westtoer
De befaamde duiktank in Zwevegem.© Westtoer

Haar tips?

1.“Ik heb voor Vlaanderen vakantieland Talbot House bezocht in Poperinge. Dat vond ik een heel erg fijne en warme plek. Je voelt je er meteen thuis, ook al ben je er nog nooit geweest. En los van de geschiedenis is het architecturaal ook prachtig.”

2.“Voor het programma ben ik ook in Transfo Zwevegem geweest, om te duiken in een oude stookolietank van een vroegere elektriciteitstank. Vandaag is dat omgebouwd tot een indrukwekkende en hippe duiktank. En je hebt daar ook een escaperoom, lasershooting, deathrides en een touwenparcours.”

3.“Verder ben ik ook fan van Oostende. Gewoon om even uit te waaien en de dijk af te wandelen tot aan de Gaanderijen. Een paar jaar geleden heb ik er Nieuwjaar gevierd, en het vuurwerk was er spectaculair!”


Soe Nsuki

Wie? Tien jaar geleden begon ze haar carrière als B-girl. Een jaar nadien sprong ze in het oog als comédienne. Ze is een graag geziene gaste in quizzen en panelshows. Onlangs was ze nog te zien in de fictiereeks De Shaq op Eén, waar ze mee aan schreef.

Soe Nsuki is verzot op de Torhoutse mosterd van Wostyn.© a-Johan Sabbe
Soe Nsuki is verzot op de Torhoutse mosterd van Wostyn.© a-Johan Sabbe

Haar tips?

1.“Mosterd Wostyn in Torhout! De beste mosterd die ik ooit heb mogen proeven. Zalig winkeltje, superlieve mensen. Ik kom nog terug om mijn pot te laten vullen!”

2.“De Egelantier in Zwevegem is een heel mooie plek waar ze bloemen, bloemstukken en planten verkopen, maar ook workshops bloemschikken en tentoonstellingen organiseren. Prachtige tuin ook.”

3.“Ik ben verzot op de Damse vaart., een super-idyllische plek om te fietsen en ook om een terrasje te doen. In de zomer is het daar heerlijk toeven!”


Maureen Vanherberghen

Wie? Maureen viel tien jaar geleden op tijdens Idool en is sinds 2013 verbonden aan Ketnet. Ze presenteerde, zong in de Ketnetband en acteerde in de reeks Helden . Vandaag heeft ze een radioprogramma op Qmusic en is ze zwanger van haar eerste kindje, samen met Sieg De Doncker.

De garnaalvissers zijn onlosmakelijk verbonden met Oostduinkerke.© Westtoer
De garnaalvissers zijn onlosmakelijk verbonden met Oostduinkerke.© Westtoer

Haar tips?

1.“Ik ben geen ochtendmens maar als je aan zee bent, dan is het toch de moeite om eens te gaan kijken naar de garnaalvissers te paard. Unesco is er fan van en ik begrijp waarom. Dat is echt een stiel. Als boerendochter apprecieer ik dat wel.”

2.“De Oesterput in Oostende is een bekende oesterkwekerij en -proeverij. Zelf eet ik alleen gegratineerde oesters. Door mijn zwangerschap moet ik de rauwe exemplaren nu aan mij laten voorbijgaan, maar dat vind ik niet erg.”

3.“Mijn laatste privéstop was in Brugge. Daar geef ik je graag de opdracht om eens te gaan zoeken naar het kleinste raampje op een van de mooiste plekjes in de stad, de Bonifaciusbrug.”

‘Vlaanderen vakantieland’, vanaf zaterdag 1 mei om 18.40 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier