Cooke en Verhulst zetten Jarno Boone uit Eernegem aan het werk als publieksopwarmer

Jarno Boone mag de opwarming doen voor De Cooke & Verhulst Show. “Het is heel leuk samenwerken met Gert en James.”© Wouter Sempels
Jarno Boone mag de opwarming doen voor De Cooke & Verhulst Show. “Het is heel leuk samenwerken met Gert en James.”© Wouter Sempels
Piet De Ville

Ook voor publieksopwarmer, zanger en comedian Jarno Boone (26) uit Eernegem is de aanslepende coronacrisis geen pretje. “Ik ben het jaar 2020 gestart met een erg goed gevuld agenda, maar zag de ene na de andere opdracht geannuleerd worden”, zegt Jarno. “Gelukkig ben ik nu terug aan de slag als opwarmer bij de nieuwe show van Gert Verhulst en James Cooke.”

Een publiek en een podium: entertainer Jarno Boone uit Eernegem heeft het door de coronacrisis maandenlang moeten missen en dat trof hem zwaar. “Ik wil mensen bereiken en entertainen en als dat plots niet meer kan, dan hakt dat er wel diep in”, vertelt Jarno.

“Het jaar 2020 diende zich nog zo veelbelovend aan: mijn agenda stond goed vol, vooral met opdrachten als opwarmer voor VTM en Vier ( nu Play4, red .). Met de komst van corona zag ik de ene opdracht na de andere geannuleerd worden. In maart, april, en mei van vorig jaar was er echt helemaal niets. Later in het jaar heb ik dan wel nog ‘The Masked Singer’, ‘Het Rad’ en ‘Wat een jaar’ kunnen doen, maar dan wel met een publiek in kleine bubbels. Bij zo’n klein publiek, ver van elkaar geplaatst, valt het veel vlugger op als iemand er echt geen zin in heeft of tegen werkt.”

Geen pure stand-up comedy voor mij, liever wat interactie met het publiek

Het waren voor Jarno dus kalme maanden met een veel meer lege agenda dan hem lief was. “Maar dat betekent niet dat ik niet productief ben geweest. Zo heb ik verder geschaafd aan mijn avondvullende show waarvan ik al eind 2019 enkele try-outs bracht”, gaat Jarno verder. “Door de jaren ken ik beter mijn sterktes en zwaktes en een lange pure stand-up comedyshow is niets voor mij. Dus ik ga meer voor komisch entertainment met dus ook ruimte voor muziek en veel interactie met het publiek. De reacties op de try-outs waren al goed, dus ik hoop de nu nog bijgeschaafde versie zeker in het najaar nog enkele keer te kunnen brengen.”

Onder de indruk

Intussen is Jarno begonnen aan een mooie opdracht voor Play4. “Ik mag namelijk de opwarming doen voor De Cooke & Verhulst Show. Het is overigens heel leuk samenwerken met Gert en James. Toen ik voor het eerst in contact kwam met Gert Verhulst was ik wel een beetje onder de indruk, want dat is natuurlijk echt wel een grote mijnheer met heel wat charisma. Ik kijk trouwens ook uit naar de opname van mijn tweede single over enkele weken. De eerste single, die ik vorig jaar in juni lanceerde, werd jammer genoeg niet echt opgepikt door de radiozenders, maar werd wel veel gedownload op Spotify. Dus nu hoop ik dat de radiozenders mij wel een kans willen geven.”

Mooie ontwikkeling

Het waren voor Jarno niet alleen op professioneel vlak tumultueuze tijden. “In mei-juni vorig jaar werd er botkanker vastgesteld bij mijn moeder, enkele jaren nadat ze genezen werd verklaard van borstkanker. Er zat een tumor op haar knie en de knie is nu vervangen door een prothese. Gelukkig sloeg de behandeling aan en nu is ze bezig aan de revalidatie”, vertelt Jarno.

“Maar er waren ook positieve dingen. Toen ik de voorbije zomer als presentator meewerkte aan de Barcelona Express ( een reisconcept rond autostop liften, red .) leerde ik een meisje uit Nederland kennen. Ze speelt basket op behoorlijk hoog niveau. Zelf heb ik ook jarenlang gebasket. Er was dus een gezamenlijk interesse en van het een kwam het ander…”, lacht Jarno tot besluit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.